Mačva i Dinamo podelili bodove
Utakmica 25. kola Super lige Srbije, između domaće Mačve i gostujućeg Dinama iz Vranja završena je bez golova. Šapčani su i u ovom susretu zabeležili veći posed lopte, više šuteva u okvir gola, brojne šanse, ali mreža protivnika ponovo se nije zatresla. Nakon ove utakmice, Mačva se popela na 10.mesto superligaške tabele sa 25 bodova.

Darko Tešović: "Zahvaljujem se mojim igračima na izuzetnoj volji, želji i žaru, ali bez golova igramo jednu čvrstu utakmicu i ne možemo da probijemo tu barijeru. Pokušavali smo, prvo poluvreme je bilo mnogo nervozno. Nismo se tako dogovorili, moji igrači nisu smeli da prihvate ovu borbu koju su doneli igrači Dinama, svesno su ušli u tuču, ovo i nije bila utakmica nego jedna tuča za sve. Prihvatili smo to i nismo obraćali pažnju da treba da igramo. Kada smo se dogovorili u svlačionici u drugi deo smo ušli hladnije glave i onda je to bila Mačva i došli smo i do šansi, međutim ponovo bez pogotka. Izuzetno cenim trud i rad mojih igrača i izuzetno verujem u njih. Mora da dođe i taj trenutak, bitno je da dopisujemo bodove, znam da mnogi očekuju da Mačva pobeđuje i bude superiorna kod kuće, ali jednostavno to u ovom trenutku nije moguće, ali bitno je ne gubiti nego dopisivati bodove. Treba samo gledati napred, ima još mnogo da se igra i treba samo bežati što dalje od tog donjeg dela tabele."

Radmilo Jovanović: "Čestitam našim igračima na odigranoj utakmici i osvojenom bodu. Prvo poluvreme smo odigrali na nivou, nešto smo pali u drugom delu igre, što je domaćin i iskoristio, imao jedno dve prilike, a mi smo takođe imali situacije gde smo mogli da rezultiramo. Ovim dokazujemo da ulazimo u seriju i da će Dinamo biti stabilan superligaš dugi niz godina."


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Obrovac, Gigić (Gemović 83.min), Marković (Šušnjar 58.min), Gavrić, Mijailović, Ristivojević, Adamović (Milosavljević 73.min). Žuti kartoni: Adamović 17.min, Ristivojević 27, Gavrić 45, Obrovac 45 i Gemović 85.min.


Dinamo: Lakić (g), Onimisi (Nedeljković 31.min), Stevanović, Dimitrov, Jovanović, Gašić, Ratković (Seydou 71.min), Ožegović, Stevanović (k), Pavišić, Popović (Matsoukas 60.min.). Žuti kartoni: Ožegović 24, Popović 45, Gašić 83.min.

U narednom 26.kolu, šabačka Mačva gostuje ekipi OFK Bačka. Utakmica se igra u nedelju, 10. marta od 17 časova.

pr Ana Acan