Mačva do pobede sa dva igrača manje
Utakmicom 26. kola Super lige Srbije na gostovanju ekipi Bačke, šabačka Mačva uspela je da prekine niz remija i pobedom od 0:1 dođe do izuzetno važnih bodova i to u susretu koji su, zbog crvenih kartona, u poslednjih 15 minuta morali da odigraju bez dva igrača. Pogodak za Mačvu postigao je Nenad Gavrić iz penala u 07. minutu susreta.

Od samog starta utakmice, Šapčani su dominirali. U šesnaestercu domaćih već u 06.minutu start Grabeža nad Đokovićem, sudija kažnjava penalom, a uspešnim izvođenjem Nenada Gavrića, Mačva dolazi do vođstva. Bačka je pokušavala da nametne svoju igru, ali u 25.minutu golman Puletić sigurno interveniše kod slobodnog udarca domaćina.

U drugom delu utakmice Bačka je pokušavala da probije sjajnu zadnju liniju Šapčana, ali bez uspeha. U 63. minutu sudija Novica Anđelovski isključuje iz igre Ivana Obrovca zbog dve javne opomene. Domaći su od tada pojačali pritisak na igrače Mačve, ali odličnom intervencijom Puletić u 73. minutu ponovo spasava gol Šapčana. Od 80. minuta zbog drugog žutog kartona, teren je morao da napusti i Nemanja Tošić, tako da su crveno-crni narednih 14 minuta sa dva igrača manje, neverovatnom borbenošću uspeli da sačuvaju rezultat i u Šabac odnesu važna tri boda.

Darko Tešović: "Svaka čast mojim igračima na izuzetnoj borbi. Bačka je bila bez šanse da nas savlada. Svaka čast navijačima koji su došli iz Šapca da nas podrže. Znali smo da taj trenutak mora doći, zaslužili su svaki ovaj trenutak radovanja. Idemo dalje, u nove borbe i izazove."

Mačva: Puletić (g). Pejović (k), Tošić, Ivić, Obrovac, Gigić (Šušnjar od 69.min), Gavrić, Mijailović, Ristivojević, Adamović (Jovanović od 57.min) i Đoković (Marić od 82.min). Žuti kartoni: Tošić 32.min, Adamović 41 i Šušnjar 69.min. Crveni karton: Obrovac (žuti 56. i 62.min) i Tošić (žuti 32. i 80.min)

OFK Bačka: Zogović (g), Ilić (Mićić 70.min), Gojković, Žarković, Bjeloš (k), Makarić, Radović (Gavrić od 57.min), Jovanović, Grabež, Tomić i Radinović (Gordić od 77.min). Žuti kartoni: Grabež 06. i Jovanović 44.min.

Šapčani nakon današnje pobede zauzimaju 10. mesto na tabeli sa 28 bodova. U narednom, 27. kolu Super lige Srbije, Šapčani dočekuju ekipu Proletera iz Novog Sada.

pr Ana Acan