Mačva ostvarila drugu pobedu u nizu
Na dvonedeljnu reprezentativnu pauzu Šapčani odlaze sa drugom pobedom u nizu. U okviru 27.kola superligaškog prvenstva Mačva je večeras na svom terenu savladala Proleter iz Novog Sada rezultatom 2:1. Dvostruki strelac za Šapčane bio je Aleksandar Đoković u 45. I 57.minutu, dok je za goste pogodak postigao Nemanja Čović u 13.minutu susreta.

U prvom delu utakmice Šapčani su propustili nekoliko šansi da prvi zatresu mrežu protivnika, pa je do vođstva najpre došla ekipa Proletera, pogotkom Nemanje Čovića na asistenciju Čolovića u 13. minutu. Međutim, na odmor fudbaleri Mačve nisu želeli da odu sa golom zaostatka, pa su nastavili sa pritiskom. Milosavljević je sjajno uposlio Đokovića i u 45.minutu uz ovacije preko 2.000 posetilaca na tribinama, Mačva dolazi do izjednačenja.

U drugom poluvremenu Šapčani su iznova stvarali šanse, dizali no noge publiku, a trijumf donosi ponovo Đoković u 57.minutu susreta. Nakon dve vezane pobede I 27 odigranih kola, Mačva trenutno zauzima deveto mesto na tabeli sa 31 bodom.

Darko Tešović: "Moram da kažem da ova pobeda Mačve ima višestruki značaj, vezali smo dve pobede, jednu na strani u izuzetno teškom meču I znali smo da bi nam I danas tri boda donela ogroman boljitak I lek za sve ono što se dešavalo do sada, u čemu smo I uspeli. Još bitniji detalj je I taj što smo mi danas pobedili jednu izvanrednu ekipu. Tražili smo cele nedelje gde možemo da nađemo rupu da ih probijemo. Ekipa Proletera nije stala ni kada smo uspeli da izjednačimo rezultat, držali su nas da u nekom trenutku nismo mogli da dirnemo loptu, međutim uspeli smo da postignemo još jedan gol I onda se menja ceo koncept meča. Mi nismo hteli da se vratimo nazad, ali kada je izuzetno važna utakmica I rezultat jednostavno igrači su bukvalno 15-tak minuta se branili, da bi sačuvali vođstvo I uspeli su u tome. Čestitam mojim igračima, ovo je jedna prava utakmica kakve inače I treba da budu. Dosta faulova, ali ovo je borba za bodove I nema ko šta da prigovori. Hvala publici koji su večeras fenomenalno bodrili igrače, jer I kada smo gubili 1:0 oni su držali sve to pod kontrolom I došli smo zajedno do ove pobede."

Dragan Radojičić: "Čestitam Mačvi na zasluženoj pobedi I na dobroj I korektnoj igri. Igrali su srcem I velikom željom, što smo I očekivali. Mislim da smo mi danas došli da ih nagradimo za ono što su oni propatili u prošlom kolu, dva isključenja gde su ipak osvojili tri boda. Mi smo im bez neke izgrađene akcije, bukvalno poklonili ta dva gola, što je ogroman luksuz za jednu ovakvu utakmicu I jako je teško sada pričati. Dobro smo ušli u meč, dosta stvari kontrolisali, ali potpuno zaslužena pobeda Mačve, želeli su, išli do kraja, grizli su, a mi smo hteli da se trgnemo posle vođstva Mačve. Posle 1:0 izgubili smo totalno igru I to nam se ne dešava prvi put, da lupamo loptu bez ikakvog razloga ka napred. To je Mačva iskoristila sa svojim brzim igračima I čestitam im na pobedi. "

Mačva: Puletic (g), Pejović (k), Jovanović, Marić, Ristivojević, Mijailović, Milosavljević, Ivić, Gavrić (Lazarević od 89.min), Gigić (Šušnjar od 64.min), Đoković (Marković od 78.min). Žuti kartoni: Ristivojević 45.min.

Proleter: Vesić (g), Mitrović (Ćuković od 58.min), Plavšić (Owusu od 69.min), Čović (k), Novaković, Čolović, Climaco, Jablan, Vujaklija, Govedarica (Krasić od 69.min), Jokić. Žuti kartoni: Mitrović 14, Jokić 45. i Owusu 83.min.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, u narednom 28.kolu, Šapčani gostuju ekipi Crvene zvezde.

pr Ana Acan