Odličan otpor Mačve otežao pobedu Crvene zvezde
Na gostovanju lideru superligaške tabele ekipi Crvene zvezde, fudbaleri šabačke Mačve pružili su odličan otpor i otežali put do pobede crveno-belima rezultatom 2:1 (1:1). U listu strelaca domaće ekipe upisali su se Boaći i Ben, dok je za Mačvu gol postigao Petar Gigić.

U večerašnjem susretu na Marakani, mreža se najpre zatresla Crvenoj zvezdi pogotkom Petra Gigića u 15.minutu susreta, iz sjajne akcije uz asistenciju Stefana Milosavljevića. Zvezda je u nastavku vršila pritisak na fudbalere Mačve želeći da što pre dođe do izjednačenja, ali i golman Dušan Puletić bio je na visini zadatka. Odbrana Mačve je ipak popustila u 37.minutu pogotkom Boaćija na asistenciju Čaušića, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

U drugom delu igre Mačva je uspešno odolevala pritisku domaćina, pa je i odličnu šansu Boaćija, golman Puletić rešio fenomenalnom odbranom zaustavljajući loptu na gol liniji. U želji da i u nastavku igre sačuva svoj gol, Puletić zaustavlja Boaćija koji po odluci sudije Širokog nije bio u ofsajdu, već dosuđuje penal za Crvenu zvezdu u 74.minutu. Uspešnim izvođenjem jedanaesterca, Ben crveno-bele dovodi do vođstva i nove pobede.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva", Darko Tešović zadovoljan je prikazanom igrom svojih momaka i odličnim otporom koji su pružili jednom evropskom klubu kao što je Crvena zvezda.

"Moram da kažem da smo ovde došli zaista sa namerom da igramo utakmicu i da ćemo pružiti onoliko koliko nam Zvezda dozvoli. Imali smo taj dobar napad i dali gol. Držali smo se dobro, meni to možda izgleda drugačije ovako sa terena, nego možda publici sa tribina i ispred ekrana, ali kada pogledam kompletan utisak cele utakmice, moram da budem zadovoljan, jer smo mi protiv jedne evropske Crvene zvezde odigrali dosta dobro i izgubili ne tako velikom razlikom 2:1. Sledi nam priprema za narednog protivnika, već u sredu dočekujemo jakog protivnika Radnički iz Niša i to će biti utakmica za dokazivanje, za bodove i ja mogu da ponovim ono što sam i ranije govorio, sve dok dopisujemo bodove, ne treba da brinemo", rekao je Tešović.


Crvena zvezda: Borjan (g-k), Gajić, Babić, Marin, Milunović, Čaušić, Rodić (od 80. Jovičić), Joveljić (od 57. Pavkov), Jovančić, Ben i Boaći (od 83. Simić).

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić (od 88. Marveđo), Ivić, Gigić (od 67. Šušnjar), Marković, Mijailović, Ristivojević, Adamović, Jeremić i Milosavljević (od 83. Božić). Žuti kartoni: Adamović 33.min.

U narednom 29. kolu superligaškog prvenstva, Šapčani dočekuju Radnički iz Niša. Utakmica se igra u sredu, 03. aprila od 18 časova.

pr Ana Acan