Mačva zaustavila Radnički, remi u Šapcu
U utakmici 29.kola Super lige Srbije između domaće Mačve i gostujuće ekipe Radničkog, Šapčani su zaustavili Nišlije koji osam meseci nisu zabeležili poraz. Večerašnjim remijem crveno-crni su gostima prekinuli niz od 11 pobeda i pokazali, iako se rezultatski nalaze na trenutnom 12. mestu, da mogu da igraju sa svakom ekipom u ligi i domognu se bodova.

Tokom celog izuzetno teškog meča, uz fudbalere Mačve bila je brojna podrška navijača, koji su večerašnju igru crveno-crnih, nagradili ovacijama i aplauzima. Pravom fudbalskom atmosferom u Šapcu bio je oduševljen i šef struke Radničkog Nenad Lalatović koji je istakao da Mačva kao klub i sa ovakvim navijačama zaslužuje plejof.

Nenad Lalatović: "Moram da pohvalim ekipu Mačve i da kažem da ovaj klub i grad zaslužuju da Mačva igra u plejofu, jer ovakva publika kakva je ovde na stadionu i ovoliko gledalaca je stvarno nešto nesvakidašnje. Nema mnogo klubova ovakve navijače, mora da pohvalim i moj Niš ali i ovi u Šapcu su stvarno sjajni. Što se tiče utakmice, prvo poluvreme je bilo egal, gde smo mi imali neke naše šanse koje nismo iskoristili. Nisam zadovoljan bodom mislim da ni Mačvi ovaj bod ništa ne znači, jer da je pobedila imala bi neke šanse za plejof. Mi nismo mnogo izgubili, ovim kolom smo doživeli poraz. Čestitam mojim igračima na svemu što su učinili, mi smo i danas pokazali da smo sa pravom drugi na tabeli. Imali smo dve-tri stopostotne šanse pogotovo u poslednjim minutima, gde je Pankov glavom pogodio pored stative. Bili smo bliži pobedu, nismo uspeli u tome, a Mačva je danas igrala da uzme bod, uspela u tome i čestitam im. Okrećemo se narednom protivniku, a to je Bačka."

Darko Tešović: Zahvalio bih se Lalatoviću na ovakvim rečima i naravno složio bih se sa njima da Mačva ima fenomenalnu publiku, ima podršku i igrači imaju dodatni impuls da igraju pred ovakvom publikom. Druga stvar koja je moje igrače podigla jeste upravo Radnički iz Niša jer imaju kvalitet i samo ću ispraviti Lalatovića, Mačva je danas zadovoljna sa jednim bodom zato što smo mi vrlo skromni, jer igramo sa drugoplasiranom ekipom, a mi se borimo za donji deo, odnosno za ulazak u plejof, koji je sada nerealan, ali se borimo da budemo što bolje plasirani u tom donjem delu i za nas je svaki bod bitan. Ovaj bod je itekako vredan pošto smo ovakvoj ekipi prekinuli seriju od 11 pobeda i to je neki uspeh. Utakmica je bila fer i korektna, mnogo duela, muška igra, bez mnogo šansi, sve u svemu mislim da je najrealniji rezultat 0:0. Mi idemo svojim putem, očekuje nas gostovanje Voždovcu, a Radničkom želim sve najbolje i da to što juri, dojuri."

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Jovanović, Gigić (Šušnjar 67.min), Gavrić (Marković 78.min), Mijailović, Ristivojević, Đoković i Milosavljević (Adamović 90.min). Žuti kartoni: Ivić 24. i Đoković 37.min.

Radnički: Ristić (g), Đorđević, Pankov, Todorovski, Bondarenko, Crnomarković, Haskić, Grbić, Drinčić (k), Ranđelović i Kojašević. Žuti kartoni: Ristić 62. i Grbić 78.min.

U narednom, poslednjem kolu preliminarne faze superligaškog takmičenja, Šapčani gostuju ekipi Voždovca. Utakmica se igra u nedelju, 07.aprila od 17 časova.

pr Ana Acan
Fotografije: Dsport.tv, Goran Petrović