Prvi poraz Mačve u play-out fazi takmičenja
Izuzetno loš dan koji se u sportu može desiti svakome, šabačku Mačvu je zadesio nažalost pred domaćom publikom, ali u trenutku kada još uvek ima dovoljno vremena da se jedna od najlošijih partija crveno-crnih brzo zaboravi novim bodovima u preostala četiri meča.

U večerašnjoj utakmici 33. kola Super lige Srbije, slavila je gostujuća ekipa Zemuna, rezultatom 1:5 (1:2). U listu strelaca ekipe Zemuna upisali su se Kukuličić 09 i 77.min, Ilić 26.min, Ristović 56.min, Tomić 66.min. Pogodak za Mačvu postigao je kapiten Filip Pejović u 40.minutu.

Loš početak Šapčana i crveni karton za Ristivojevića u 11.minutu potpuno su poljuljali ekipu, koja je od brojnih šansi uspešno realizovala samo jednu, kada je mrežu gostiju zatresao kpiten Filip Pejović. I ovaj put publika je sa tribina žestoko negodovala na odluke sudija, što se ponavlja na štetu Mačve iz kola u kola.

Darko Tešović: „Moram da kažem, svaka čast ekipi Zemuna. Mi smo pripremali utakmicu kao i svaku drugu i znali smo sa čime raspolaže Zemun, a ono na šta nismo mogli da utičemo, to su neke stvari koje se dese na terenu. Nije prvi put i ja neću dozvoliti da se to desi treći put. To što je naš igrač uradio u roku od možda nekih pet minuta je u fudbalu ne neoprostivo, nego jednostavno to ne sme da se dešava ni u mlađim kategorijama. To nas košta utakmice koja je za nas trebala da bude mirna i sa pozitivnim rezultatom, zapravo mi sami sebi zavrnemo uši. Sa jednom smušenom odbranom gde smo primili gol, sa crvenim kartonom i sa dobrim individualnim igračima protivnika, sve ono što smo planirali pada u vodu. Zemun je ekipa koja želi da igra i sa činjenicom da imaju rezultat i igrača više, jako je teško odbraniti se. Moji igrači nisu bili spremni, kao ni ja, a ni publika na ovako loš dan, koji se dešavaju u sportu. Jeste malo teži poraz, ali ipak kada pogledamo i izanaliziramo utakmicu na brzinu, mi smo pred svaki njihov gol imali šansu, ali tako se desi da lopta nikako neće u gol. Idemo dalje, nije smak sveta, analiziraćemo sve već sutra na treningu. Mi smo itekako u dobroj situaciji, igramo kod kuće već u sredu i u borbu za nove bodove.“

Sava Šašić – pomoćni trener Zemuna: „Čestitao bih mojim igračima na borbenosti, mi imamo jedan cilj i to smo zartali da budemo pobednici ovog plejauta i toga se držimo. Imamo jedan plan, model igre koji smo predstavili i koji hoćemo da držimo do kraja ovog takmičenja i da budemo najbolji. Čestitke mojim igračima na zalaganju, na odgovornosti u igri, a Tešovića znam jako dugo i mislim da je ipak taj crveni karton presudio i prelomio utakmicu.“

Nakon večerašnjeg susreta, Šapčani se nalaze na četvrtom mestu play-out tabele sa 20 bodova, dok prvoplasirani Spartak ima 23, a ekipe Voždovca i Radnika po 21 bod.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Marković, Gavrić (Jovanović od 81.min), Šušnjar (Marić od 17.min), Mijailović, Ristivojević, Đoković (Stevanović od 68.min) i Milosavljević. Žuti kartoni: Gavrić 61.min. Crveni kartoni: Ristivojević u 11.min.

Zemun: Milošević (g-k), Mladenović, Kiso, Kukuličić (Vidić od 81.min), Azemović, Ristović, Ilić, Vučić, Mijailović, Đalović (Nešović od 57.min) i Stojanović (Tomić od 46.min). Žuti kartoni: Đalović 34.min i Kukuličić 61.min.

Četvrtu play-out utakmicu, u okviru 34.kola Super lige Srbije fudbaleri Mačve igraju ponovo na svom terenu, kada dočekuju ekipu Spartaka. Utakmica u sredu 01.maja počinje u 18 časova.
pr Ana Acan