Podela bodova u Šapcu, Mačva i Rad remizirali
Poslednja utakmica u ovoj superligaškoj sezoni u Šapcu između domaće Mačve i beogradskog Rada završena je bez golova. U šestoj play-out utakmici u okviru 36.kola Super lige Srbije, fudbaleri Mačve nisu dozvolili protivniku da se domogne celog plena i iako bez golova utakmica je protekla sa brojnim šansama obe ekipe, međutim mreže su ostale mirne.

Nakon ovog susreta na play-out tabeli prve tri ekipe na svom kontu imaju po 25 bodova - Radnik, Voždovac i Mačva, dok je na četvrtom mestu Spartak sa 24. Petoplasirani je Rad sa 22 boda, a Zemun i Dinamo imaju po 20 bodova. Na poslednjem mestu, pred poslednje kolo ove faze takmičenja nalazi se OFK Bačka sa 18 bodova.

Darko Tešović: „Zahvalio bih se igračima na jednoj požrtvovanoj borbi jer mi tako i igramo. Mi smo danas igrali bez osam standardnih igrača. Ja to nisam rekao pre utakmice, ali evo sada kažem da smo igrali sa tri omladinca, sa momcima koji nisu imali kontinuitet i prirodno je da smo zadovoljni sa ovim što smo uradili jer dopisujemo bodove. Nama ostaje poslednje kolo sa ekipom Radnika, optimista sam da Mačva može da bude prva u ovoj grupi, jer momci pokazuju karakter i nije važno ko počinje a ko ne počinje utakmicu, svi daju maksimum za svoj klub i ove navijače. Danas nismo mogli da pobedimo, ali mislim da je utakmica realna i da se završila sa 2:2, da bude golova ali sa nerešenim rezultatom. Okrećemo se Surdulici, danas smo dobili još dva ili tri igrača sa parnim kartonima, tako da ćemo tamo tek da povedemo omladince, ali ne žalimo se, idemo optimistično na gostovanje i sa željom dopišemo još bodova.“

Bogdan Korak: „Utakmica je bila teška, Mačva je želela pobedu ali nažalost nije uspela u tome, imali su par šansi pogotovo pred kraj utakmice, međutim i mi smo imali dve polušanse, jednu prečku, jedna je pored stative prošla. Ja sam kao trener zadovoljan bodom na teškom gostovanju momci su dali maksimum, suđenje izvanredno, nemam zamerki, teren odličan, sve je bilo odlično, postoji neki mali žal, jer da smo dobili ovu utakmici mi bi zvanično danas obezbedili opstanak. Spremamo se za Zemun u poslednjem kolu.“

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Jevtić, Marić, Gigić, Ristivojević, Stevanović (Tošić od 71.min), Božić (Obrovac od 58.min) I Đoković (Marvegio od 89.min). Žuti kartoni: Božić, Gigić, Ivić i Marić.

Rad: Marković (g), Smiljanić, Kasalica, Mladenović (Bainović od 81.min), Bašanović, M. Trifunović (Živković od 72. min), Petrović, Veselinović (Mihajlović od 63. min), Jovanović (k), Šipčić i Perendija. Žuti kartoni: Perendija, Bašanović, Šipčić i Jovanović.

U poslednjoj utakmici superligaške sezone 2018/19, Šapčani u nedelju 19. maja gostuju ekipi Radnika u Surdulici.
pr Ana Acan