Šabačka Mačva startovala sa pripremama za novu sezonu
Prozivkom igrača, šabačka Mačva je danas započela pripreme za novu superligašku sezonu, koja startuje 20. jula. Značajnijih promena u igračkom kadru još uvek nema što je za crveno-crne pozitivna činjenica i šansa da poneseni iskustvima iz prošle takmičarske sezone, u novoj sa još većim žarom pokušaju da se domognu mesta u plejofu. Inače, uporedo sa pripremama, radi se i na unapređenju infrastrukture. Nakon 40 godina, stadion Mačve dobiće novu travnatu podlogu. Radovi na rekonstrukciji su u toku, a investiciju vrednu oko 200 hiljada evra finansiraju klub i Fudbalski savez Srbije.

Nakon tri nedelje pauze prvotimci Mačve su započeli pripreme za novu superligašku sezonu, koja startuje 20. jula. Na prozivci, okupljene igrače najpre je pozdravio predsedik kluba Ivica Kralj, koji i u ovu takmičarsku sezonu ulazi sa velikim optimizmom.

„Kao što vidite, ekipa se nije nešto preterano menjala, to i nije naša praksa bila ni prethodnih godina. Verovatno će biti još nekih odlazaka i dolazaka, prelazni rok startuje 17.juna i traje do kraja avgusta, tako da ima još mnogo vremena za to. U Šapcu smo tri nedelje, nakon toga odlazimo na Zlatibor gde ćemo po planu odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Što se ambicija tiče, svake godine pokušavamo da napravimo iskorak što se tiče rezultata, nadam se da će tako biti i u ovoj sezoni. Naravno da ima puno iskušenja, ali ja verujem u ove momke znam da mi to možemo da napravimo“, naveo je Kralj.
U prvoj nedelji priprema planirani su pregledi i treninzi, a od 02. jula baza crveno-crnih biće na Zlatiboru, objašnjava šef struke, Darko Tešović.

„U Šapcu ćemo raditi do 02.jula, potom odlazak na Zlatibor gde ćemo odigrati nekoliko pripremnih utakmica i to je glavni deo, znaćemo tačno kakvu formu i ekipu imamo. Naš cilj je kao i prethodne sezone da budemo stabilan superligaš i gledajući ekipu od prošle godine i sada ko je ostao, a ko došao, mi možemo reći da ćemo biti vrlo konkurentni za gornji deo tabele“, kaže Tešović.

Među novajlijama u dresu Mačve nalaze se četiri igrača: Mile Vujasin, koji je došao iz Radničkog iz Kragujevca na poziciji ofanzivni vezni, iz Partizana pristigli su napadač Stefan Ilić i vezni Filip Čermelj, a levi bek Nikola Dukić koji je ponikao u Partizanu, u Mačvu dolazi nakon inostrane karijere u Veroni. Kapiten Filip Pejović kaze da se nova sezona očekuje sa nestrpljenjem i da su igrači spremni da i sa novajlijama izgrade dobre odnose i stvore odličnu atmosferu u svojim redovima, po čemu je Mačva i prepoznatljiva u fudbalskoj javnosti.

„Odmorni smo svi, brzo je prošla pauza, ali u pripreme ulazimo orni i raspoloženi. Mislim da se dosta pozitivnih stvari dešava u klubu i oko njega, vidim i po ljudima svi smo sa osmehom na licu danas, tako da očekujem uspešne pripreme i sezonu uspešniju od prethodne. Mi smo poznati kao klub koji raširenih ruku dočekuje sve nove igrače tako da oni neće imati nikakav problem u svlačionici, klubu i generalno ovoj za njih novoj sredini. Imaće sve što je potrebno da se izbore za svoje im ei prezime u srpskom fudbalu“, naveo je kapiten Pejović.

I u stručnom stabu Šapčana došlo je do promena. Mesto trenera golmana Vladimira Ćirića koji je prihvatio ponudu da karijeru nastavi u Bahreinu, zauzeo je Dejan Maksić, a jos jedan pomoćni trener u taboru crveno-crnih je i Marko Mićović.

Uporedo sa pripremama, na šabačkom hramu fudbala radi se i na infrastrukturi. Nakon četiri decenije, stadion Mačve dobiće novu travnatu podlogu.

„Radimo kompletnu drenažu terena, postavljanje drenažnih cevi, novih zalivnih sistema i trave, tako da nas u ovoj sezoni po završetku radova, očekuje kvalitetan teren na kojem se mogu igrati i evropske utakmice. Ukoliko budemo imali razumevanja, želja nam je da privedemo kraju i radove na uređenju oko 400 kvadratnih metara podtribinskog prostora, kako bi obezbedili maksimalne uslove za domaće igrače i stručni štab, kao i gostujuću svlačionicu“, objašnjava predsednik kluba, Ivica Kralj.

Radove na rekonstrukciji finansira klub i Fudbalski savez Srbije, a vrednost investicije iznosi oko 200 hiljada evra.
pr Ana Acan