Kadeti Mačve otpočeli pripreme za novu sezonu u elitnom rangu
Šampioni Prve kadetske lige Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, fudbaleri Mačve, otpočeli su pripreme za predstojeću sezonu u najvišem rangu – Kadetskoj ligi Srbiji. Više od 40 dečaka godišta 2003. i 2004. vredno treniraju dva puta dnevno – kondicioni treninzi na trim stazi na Letnjikovcu i treninzi sa loptom na terenu FK „Mačva“ sa veštačkom travom. Pripremni period za ove dečake je šansa da pokažu maksimum i izbore mesto u timu, koji će u narednoj sezoni odmeravati snage sa najboljim kadetskim ekipama u Srbiji.

„Otpočeli smo pripreme za sezonu koja će doneti mnogo izazova, radi se naporno svaki dan, a od preko 40 dečaka koji se trenutno nalaze u trenažnom procesu, samo oni najbolji će obezbediti mesto u timu. Prepodne obavljamo treninge na Letnjikovcu gde imamo sjajne uslove za rad, a popodne smo na veštačkom terenu. Imamo nekoliko novih igrača koji će pojačati konkurenciju u našoj ekipi. Želja nam je da Mačva nastavi ovim putem koji je započela pre tri godine, tako da u ovoj godini očekujemo dobre rezultate i od Omladinaca, da kroz kvalitetan rad i oni ostvare plasman u najviši rang. Tako ćemo imati kontinuitet u ove dve selekcije, što je jako bitno za naš prvi tim koji će da crpi kadrove iz svoje škole“, kaže trener kadeta Mačve, Slobodan Radojčić.

Nakon prve faze priprema, planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih susreta. Prvenstvo u Kadetskoj ligi Srbije startuje početkom avgusta, a mladi Šapčani će nove sportske izazove imati sa vršnjacima iz Crvene zvezde, Partizana, Teleoptika, Voždovca, Čukaričkog, Brodarca, Vojvodine, Rada i drugih klubova koji će novu takmičarsku sezonu 2019/20. biti u društvu 16 najboljih kadetskih ekipa u Srbiji.
pr Ana Acan