Podela bodova u Šapcu, Mačva i Čukarički bez golova
U utakmici 15.kola Linglong Super lige Srbije, između domaće Mačve i gostujuće ekipe Čukaričkog, mreže su ostale mirne. Meč su obeležile brojne šanse na obe strane, a golman Dušan Puletić ponovo je bio na visini zadatka i brojnu publiku na tribinama koja je uz crveno-crne i u najtežim periodima, oduševio odbranama.

Dragan Aničić: „U prethodnih nekoliko utakmica pružali smo dobru igru, ali nismo rezultatski bili nagrađeni, a danas je došla neka kao polunagrada, ovaj bod nam neće doneti pomak na tabeli, ali bar da dopišemo bod i za korak se približimo ekipi koja je iznad nas. Mislim da smo danas dostojno parirali ekipi koja je u ovom trenutku među tri ekipe u Srbiji i da smo pokazali da možemo da se nosimo sa svakim protivnikom. Naravno, Čukarički je imao periode dobre igre i svoje šanse, isto tako i mi, jedino je žal što ova utakmica nije završena bar 1:1 ili 2:2, kako bi ugođaj bio potpun. Mislim da smo dobro izanalizirali protivnika, da smo im dobro defanzivno parirali i dobro igrali tranziciju posle dosta vremena i danas smo zaličili na onu Mačvu iz nekih prošlih vremena i sad nema nazad. Moramo da nastavimo i nadam se da ćemo već u sledećoj utakmici ponoviti ovo, dići na viši nivo i ako nastavimo sa ovakvim igrama, mislim da ćemo u dogledno vreme stići ekipe koje su ispred nas. Aci želim takođe sve najbolje i nadam se da će kraj prvenstva završiti kao drugoplasirani, jer prvo mesto u ovom trenutku nije realno, ali želim im to od sveg srca.“

Aleksandar Veselinović: „Ovo je bila veoma interesantna utakmica u jednom fudbalskom gradu i iz poštovanja prema rukovodstvu i mojim kolegama, moram da kažem da se zaista osećam veoma prijatno kada gostujem u Šapcu i uvek prisustvujemo jednom lepom gostoprimstvu. Želim Mačvi i mom kolegi Aničiću koji ulaže puno truda u ostvarenju ciljeva i nadam se da će od današnjeg dana da krenu uzlaznom putanjom jer su sigurno u poslednjih nekoliko utakmica zaslužili po svemu i po fudbalskoj statistici koja može da bude varljiva, ali i na osnovu igre na terenu. Radovaću se iskreno svakom narednom uspehu Mačve. Imamo analitičke uređaju pomoću kojih do tančina možemo da se upoznamo sa ekipom i mislim da je Mačva, ovo nije nikakva floskula sada, zaslužila mnogo više i verujem da će i rezultat doći. Moram da iskažem zadovoljstvo i ponos svojom ekipom, posle dve nedelje ovo nam je bila peta utakmica i nakon izvanrednih rezultata i zaslužene pobede protiv Partizana, očekivao sam da ćemo možda igrati na nižem nivou jer smo energetski i emocionalno istrošeni, ali danas smo svojom igrom totalno opravdali sve ono što smo u dosadašnjem delu prvenstva uradili i uz svo poštovanje protivnika mislim da smo bili dominantna ekipa sa nekih oko desetak šansi koje nismo iskoristili. Mislim da igru nije ispratio rezultat, ali zbog nepreciznosti u nekim šansama, ali i kod sjajnih reakcija golmana protivničke ekipe, nismo uspeli da materijalizujemo prilike. Sa svim drugim sam prezadovoljan.“

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Jevtić, Marić, Marković, Mijailović, Adamović, Marinković (Šušnjar od 88.min) i Milosavljević (Stevanović 90+2min). Žuti kartoni: Jovanović 12, Ivić 51, Marić 65, Marković 85, Pejović 87.min.

Čukarički: Petrović (g), Docić (k), Tedić, Ndiaye, Puškarić, Stojanović (Kajević od 61.min), Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač (Đorđević od 72.min) i Birmančević (Vidosavljević 64.min). Žuti kartoni: Ndiaye 40. i Tedić 90.min.

U narednom, 16.kolu domaćeg šampionata, fudbaleri Mačve dočekuju ekipu Vojvodine.
pr Ana Acan