Omladinci i pioniri Mačve na pripremama u Krupnju
Omladinci i pioniri Mačve danas su otputovali u Krupanj na sedmodnevne pripreme za start prvenstva u Prvoj Omladinskoj ligi Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije i Pionirskoj ligi FSRZS "Kolubarsko-mačvanskoj". Trener omladinaca Dragoslav Kostić kaže da je ovakva odluka doneta imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, po kojoj u Krupnju nije registrovan veliki broj zaraženih korona virusom. Na pripreme Omladinci odlaze znatno oslabljeni, ali prelazak čak pet igrača u prvi tim, samo je motiv više ostalim dečacima da daju svoj maksimum u radu.

„Nekoliko igrača je priključeno prvom timu tako da na ove pripreme idemo dosta oslabljeni, ali dečaci koji u ovom trenutku idu su grupa na koju računam, nadam se da ćemo se dobro spremiti i da ćemo u narednoj sezoni opet pokušati da budemo prvi. Samurović, Knežević, Mijailović, Subotić, Trimanović su nosioci ove generacije, ali oni su sada deo prvog tima i naravno, iako ćemo osetiti njihovo odsustvo u ekipi, drago nam je da su napredovali i to je dokaz da Uprava kluba razmišlja o svojoj deci, kao i da se u Omladinskoj školi radi kvalitetno. Iz jedne generacije 4-5 igrača je priključeno seniorima, što je sjajan rezultat i nastavljamo dalje da radimo, da i naredne godine izbacimo 2-3 igrača za prvi tim.

U ovoj sezoni u Omladinskoj ligi biće teška konkurencija i kako ističe trener Kostić neće biti situacija kao prošle godine da se odvoje dve ekipe. „Ekipe Metalca, Novog Pazara, Javora, Borca iz Čačka, kao i naša Mačva su dosta izjednačene ekipe, očekujemo znatno težu ligu nego prošle godine, ali Mačva ima uvek iste ciljeve, pokušaj ulaska u Kvalitetnu ligu. Plasman u najviši rang nam nije prioritet kao prošle godine, ali svakako je cilj i daćemo sve od sebe da to i uradimo. Najvažnije je da se dosta igrača priključuje prvom timu“, objašnjava Kostić.

Koordinator Omladinske škole FK Mačva, Nikola Jelikić zadovoljan je funkcionisanjem škole i zalaganjem svih dečaka u ovim specifičnim epidemiološkim okolnostima. Od početka vanrednog stanja i vanredne situacije, dečaci su zdravi i sve preventivne mere se poštuju.

„Morali smo da se prilagođavamo epidemiološkoj situaciji, imali smo i periode bez treninga. Kadeti sa prvenstvom startuju u subotu, 01.avgusta, Omladinci i pioniri 15. avgusta, a petlići u septembru. Očekujem da i u ovoj sezoni u svim ligama igramo kao i prethodnih godina kvalitetan fudbal i da dosta ljudi iz struke isprati naše utakmice. Naravno tu smo da se kvalitetima nametnemo i stručnom štabu prvog tima i ponosni smo što će u novoj sezoni čak pet igrača nastupiti sa prvotimcima. Na njima je sada da se, kada im stručni štab seniora pruži šansu, svojim dobrim partijama izbore i za što veću minutažu. Epidemiološka situacija nije bila povoljna za odigravanje prijateljskih mečeva, što sa sportske strane nije dobro, ali mi se pripremamo najbolje što možemo i očekujemo i dalje dobre rezultate.“

Inače, kadetska selekcija Mačve sa takmičenjem u najvišem rangu startuje ovog vikenda. U okviru 01. kola Kadetske lige Srbije, Šapčani gostuju ekipi RFK „Grafičar“ u Beogradu. Utakmica se igra u subotu, 01.avgusta u Beogradu, od 11 sati. Prvi meč na domaćem terenu, kadeti Mačve odigraće 08. avgusta, kada dočekuju ekipu TSC-a.
Pr Ana Acan