Pobeda Mačve na startu prvenstva
Na premijeri nove superligaške sezone u Šapcu, Mačva je zabeležila pobedu nad ekipom Bačke, rezultatom 1:0 (0:0). Prva tri boda crveno-crnima doneo je pogodak Filipa Božića u 57.minutu susreta, na asistenciju Stefana Dabića.

Dragan Aničić: “Pohvalio bih ekipu Bačke zbog jedne dobre, muške I otvorene igre. Bačka je bila bolja u prvom poluvremenu, mi smo bili u nekom grču, imali su inicijativu, posed I šanse, dok smo mi u prvom delu imali jednu stopostotnu šansu. Nakon odmora, napravili smo neke korekcije u igri, jer Bačku ne poznajemo dovoljno, nismo imali priliku da vidimo kako igra, pa smo u toku utakmice morali da korigujemo neke stvari I mislim da smo onda u drugom poluvremenu izgledali mnogo bolje, postigli taj gol, možda smo mogli I iz nekog kontranapada da zabeležimo još jedan, ali mislim da je pobeda od 1:0 sasvim dovoljna u ovom meču. U ovoj sezoni Mačva će biti borbena, agresivna, a Bačkoj želim da dobru igru realizuje I rezultatom u narednim susretima.”

Dejan Rađenović: “Rekao bih da su ovo bila dva različita poluvremena. U prvom delu, zadovoljan sam kako je moja ekipa izašla na teren, kako je igrala, sve što smo se dogovarali ispalo je kako treba. Kada promašite neke šanse koje smo mi promašili, iskusna ekipa Mačve to je u drugom delu igre to znala da kazni. U drugom poluvremenu Mačva je ušla ozbiljnije I iz tog centaršuta postigla pogodak I čestitam Mačvi na zasluženoj pobedi.”

Mačva: Gordić (g), Pejović (k), Ivić, Marković (od 90. min Šušnjar), Dabić, Mijailović, Dukić, Zukanović (od 77. min Milinković), Ristivojević, Adamović i Božić (od 81. min Obrovac). Žuti kartoni: Ivić 20, Ristivojević 59, Milinković i Pejović 81. min.

Bačka: Milojević (g), Tomović, Lukić (od 60. min Velemir), Pantić (od 90. min Njamculović), Škorić (od 60. min Krčmarević), Mijatović, Zličić, Jovanović, Žakula, Đorđević, Zdravković (od 72. min Ratković). Žuti kartoni: Škorić 25, Mijatović 53 i Jovanović 90.min.

Naredno kolo Šapčani igraju u sredu, 05.avgusta kada gostuju ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu, a sledećeg vikenda crveno-crni na svom terenu dočekuju ekipu Crvene zvezde.
Pr Ana Acan