Podela bodova u Šapcu
U utakmici 05.kola Linglong Super lige Srbije šabačka Mačva i Novi Pazar su podelili bodove, rezultatom 1:1 (1:0). U listu strelaca upisao se najpre za Mačvu, Miloš Zukanović u 11.minutu na asistenciju Adamovića, dok je bod Novom Pazaru doneo Ševkija Resić pogotkom u 62.minutu susreta.

Fudbaleri Mačve su u prvom delu susreta imali potpunu dominaciju i nakon što su zatresli mrežu gostiju već u 11. minutu, ređali su prilike, ali bez dobre realizacije. U šansama je dva puta bio Zukanović, isto toliko i Dabić, potom i Marković. Da ove šanse domaćin nije propustio, utakmica bi imala potpuno drugi tok. U drugom delu, gosti preuzimaju inicijativu i pored još nekoliko sjajnih prilika Mačve i igračem više od 55. minuta, Novopazarci ipak uspevaju da kazne crveno-crne za propušteno i da izjednače rezultat.

Dragan Aničić: „Šta da kažem posle ovakve utakmice...u prvom delu smo imali i vođstvo i igru i sve sem opet te realizacije. Umesto da povedemo sa 2:0, kao neki realan rezultat, da ne bih preterao to je najmanje što smo mogli da postignemo, mi u drugom poluvremenu uđemo u neku blagu nervozu i počnemo da žurimo. I pored te žurbe imali smo šanse, neke su bile stopostotne, neke polušanse, međutim mi to što napravimo u polju ne možemo da realizujemo do kraja. Ekipa Novog Pazara je borbena i na taj kvalitet su i zaslužili ovaj bod, mogla je kazna biti još veća i da izgubimo utakmicu koja je praktično bila dobijena. Moramo da nastavimo da radimo, i da popravimo neefikasnost, toliko prilika preavimo na utakmicama, a tako malo golova postižemo, to je totalno disproporcijalno i zabrinjava. Zbog toga sada imamo samo četiri boda, umesto sedam ili devet.“

Kenan Kolašinac: „Ovo je bila jedna odlična prvenstvena utakmica, koja je imala dva različita toka. U prvom poluvremenu Mačva je imala više od igre, vodila jednim odličnim evro golom, a mi s enismo snalazili u tim situacijama. Dosta pozicija u zadnjoj liniji nam je škripalo, a u drugom delu to je ličilo na nešto bolje. Crveni karton nas je naterao da još više damo energiju i nagrada je stigla. Jedno poluvreme je Mačvino, drugo je naše, tako da sam zadovoljan osvojenim bodom.“

Mačva: Gordić (g), Pejović (Ortiz 82), Ivić, Pešić (Dukić 73), Marković (Šušnjar 90), Dabić, Mijailović, Zukanović, Ristivojević, Adamović i Božić (Milinković 73/Obrovac 82). Žuti kartoni: Marković 68 i Milinković 79.

Novi Pazar: Drobnjak (g), Kurdić, Delimeđac, Tomić, Dragutinović, Nedeljković, Milosavljević, Resić, Živić, Cisse, Kovačević. Žuti kartoni: Resić 35. Crveni karton: Cisse 55.min (2. žuti).

Nakon pet odigranih utakmica šabačka Mačva ima četiri boda i zauzima 14. mesto na superligaškoj tabeli. U narednom 06.kolu, crveno-crni na svom terenu dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice.
Pr Ana Acan