Mačva poražena od TSC-a
U utakmici 08.kola Linglong Tire Super lige Srbije, šabačka Mačva je poražena od ekipe TSC-a na domaćem terenu rezultatom 1:4 (0:3). U listu strelaca iz redova gostujućeg kluba upisali su se Mihajlo Banjac u 08. i 17.minutu, Stefan Santrač u 24. i Saša Tomanović u 63.minutu. Jedini pogodak za Mačvu postigao je Miloš Adamović u 56.minutu susreta.

Dragan Aničić: „Čestitke TSC-u na zasluženoj pobedi. U prvom poluvremenu faktički svaki šut na gol je bio realizovan i stvarno je pobedio bolji protivnik. U drugom delu mi smo nešto pokušavali, dali jedan gol, ali onda nas je presekao novi pogodak gostiju i jednostavno kada je protivnik bolji morate da mu čestitate. Mi ćemo nastaviti da se borimo sa našim problemima koje imamo, nema odustajanja. Sport je takav, morate i da prihvatite poraze, samo je lakše kada izgubite od nekog ko je očigledno bolji od vas. TSC-u od srca želim da nastave sa ovakvim partijama i mislim da će opet dogurati do Evrope.“

Zoltan Sabo: „Očigledno da je evropska utakmica u kojoj smo ispali na penale u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dala zamaha i ekipa je dobila na samopouzdanju, što se i videlo danas da su igrali mnogo rasterećenije i bolje nego u nekim prethodnim kolima u prvenstvu. Mi smo znali da će nas čekati težak posao jer i prošle sezone utakmice protiv Mačve su uvek bile teške, nezgodan su domaćin. Mi smo danas u prvom delu iskoristili sve naše šanse, postigli tri gola, a drugo poluvreme je bilo rutinski privedeno kraju. Mislim da je pobeda zaslužena, a mom kolegi želim puno sreće u nastavku prvenstva.“

Mačva: Gordić (g), Pejović-k (Dukić 65), Ivić, Obrovac (Knežević 79), Ortiz (Tripković 86), Marković (Šušnjar 79), Dabić, Mijailović, Ristivojević, Adamović i Božić (Zukanović 46). Žuti kartoni: Adamović 35, Mijailović 59, Zukanović 66.min.

TSC: Filipović (g), Santrač (Tumbasević 58), Varga, Tomanović, Milićević, Zec (Đurić 76), Banjac (Duronjić 58), Antonić, Babić, Lukić (Silađi 73) i Petrović (Ponjević 58). Žuti kartoni: Petrović 35.min.

Narednog vikenda, u 09.kolu domaćeg šampionata, fudbaleri Mačve gostuju ekipi Čukaričkog.
Pr Ana Acan