KOMŠIJSKI DERBI U LOZNICI
Ovog vikenda, šabačka Mačva u okviru 4.kola Prve lige Srbije gostuje ekipi Loznice.

Mačva u ovaj susret ulazi sa sedam bodova na svom kontu, nalazi se na 4.mestu, u poslednjem susretu u Šapcu zabeležila je pobedu protiv ekipe Kabela iz Novog Sada, dok domaća ekipa u prva tri kola nije postigla ni jedan gol, nije osvojila ni jedan bod i trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli, u poslednjem kolu su doživeli poraz u gostima protiv OFK Žarkova.

Boris Savić, šef stručnog štaba crveno-crnih, očekuje povoljan rezultat u komšijskom derbiju:

- "Loznica je jedna od ekipa koja je istakla kandidaturu za najviši plasman. Smatram da imaju izuzetno kvalitetan tim, pogotovo u napadačkom delu, veliki broj igrača koji je igrao i veći nivo nego što je ova liga. Po meni pokazali su i ozbiljnost kao klub, time što su stali uz trenera i igrače nakon tri poraza. Respektujemo ih, svesni smo da imaju kvalitet, da su puno iskusniji. Međutim, mi idemo da se nadigravamo, da nastavimo da igramo na način na koji smo igrali u prva tri kola i nadamo se povoljnom rezultatu. Ne pretimo nikome, ali imamo i mi svoje ambicije vezane za tu utakmicu."

Kapiten i jedan od najiskusnijih u timu Mačve, Miloš Adamović, ima velika očekivanja pred utakmicu u Klupcima:

- "Ekipa Loznice je jedna iskusna i dobra ekipa, sa dobrim pojedincima koji su igrali kod nas, poput Nikole Milinkovića, Igora Ristivojevića ... Biće sigurno teška utakmica, pogotovo što je derbi, to što oni nemaju ni jedan bod u prva tri kola nije realan odraz njihove snage, igrali su sa ekipama iz vrha tabele, to im je motiv više za pobedu. Velika su očekivanja od ove utakmice za obe ekipe. I mi imamo svoje ciljeve, osvojili smo sedam bodova u tri utakmice, što nije mala stvar, pokazali smo da smo čvrsta i dobra ekipa, želimo da nastavimo u istom ritmu. Pozivam naše navijače da dođu u velikom broju u nedelju u Klupce i da nas podrže u ostvarenju dobrog rezultata."

Utakmica se igra u nedelju, 29.avgusta 2021.god. od 17,00 časova u Klupcima, na stadionu FK Radnički Stobex.

PR FK Mačva Zoran Divljaković