Najmlađi tim Mačve u jednoj zvaničnoj utakmici
U utakmici šesnaestine finala fudbalskog kupa Srbije, Mačva je poražena u Ivanjici od ekipe Javor Matisa, rezultatom 2:1.

Oba gola za Javor postigao je kapiten Marko Momčilović u 4. i 44.min., od toga prvi iz kaznenog udarca a gol za Mačvu postigao je Stefan Trimanović u 23.min.

Boris Savić, šef stručnog štaba crveno-crnih u ovoj utakmici dao je šansu igračima koji su u dosadašnjem delu prvenstva imali manju minutažu ili uopšte nisu ulazili u igru. O utakmici u Ivanjici on kaže:

-"Ušli smo preplašeno u meč, to je rezultiralo penalom, da li je bio penal - nije bio, igrač kaže da je prvo izbio loptu. Prvih 10 minuta meča smo izgledali loše, posle toga stvaramo jednu pa drugu situaciju, imamo prečku Save Arambašića, imamo i zicer Slobodana Sladojevića glavom, postižemo pogodak i posle toga imamo još nekih dobrih situacija, Mladen Mićanović kad je odložio šut na 16 m i nije šutnuo i situaciju kada su domaći praktično iz praznog gola izbacivali loptu. Drugo poluvreme Javor je imao inicijativu i onda smo uveli u igru momke sa klupe, ušli su svi osim Strahinje Manojlovića i Nemanje Stevanovića, uspostavili smo egal i imali smo neke situacije koje nismo iskoristili. Odigrali smo dobru utakmicu, dobili smo neke momke, neki igrači su pokazali da zaslužuju minute. Ovo je sigurno najmlađi tim Mačve ikad koji je odigrao jednu zvaničnu utakmicu i ne samo da su igrali, već su bili ravnopravni sa Javorom, koji je igrao sa osam startera u prvih jedanaest, to je velika stvar za njih a i za klub svakako !"

Mačva sledeću utakmicu u prvenstvu Prve Lige Srbije igra u ponedeljak, 01.novembra 2021.godine protiv ekipe Mladost GAT iz Novog Sada. Utakmica se igra od 13:00 časova u Čelarevu, na stadionu ČSK Pivara.

Na slici: Boris Savić sa pomoćnim trenerom Vuković Goranom

PR FK Mačva Zoran Divljaković