Mačva danas dočekuje Železničar iz Pančeva
U okviru 17.kola prvenstva Prve lige Srbije, šabačka Mačva danas kod kuće dočekuje FK Železničar iz Pančeva.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 29 bodova na svom kontu, nalazi se na 3.mestu sa 8 pobeda, 5 remija i 3 poraza, uz gol razliku 19:15, u poslednjem odigranom susretu zabeležila je nerešen rezultat 1:1 u Dobanovcima.

Železničar je do sada zabeležio 6 pobeda, 5 nerešenih rezultata i 5 poraza, u prethodnom kolu zabeležilo je remi kod kuće protiv Žarkova rezultatom 2:2, trenutno zauzima 6.mesto na tabeli, sa 23 boda i gol razlikom 25:21.

Mačva će ugostiti Železničar sa željom da posle tri nerešena rezultata zabeleži pobedu, koja im je neophodna za priključak sa vodećim dvojcem. Nisu zadovoljni izdanjem u većem delu susreta protiv Budućnosti i pokušaće da poprave utisak protiv Pančevaca, za koje kažu da je dobro vođena ekipa, igraju dosta kvalitetno i pre prvenstva su najavljivali najviše ambicije. Letos su igrali, tako da se dobro poznaju, a to potvrđuje i bivši trener Mačve Dragan Aničić. On navodi da Šabac za njega ne znači gostujući teren. Dobro su, navodi, izbalansirana ekipa, koju predvodi iskusni Adamović, jedan od najboljih igrača lige, zatim Pešić, Jevtić i mlađe snage Stevanović, Arambašić ...

Marko Jevtić, štoper Šapčana očekuje dobru igru svoje ekipe i pobedu protiv Železničara:
-"Danas nas očekuje veoma bitna utakmica, dočekujemo veoma dobru ekipu iz Pančeva. Ekipa sastavljena od dosta iskusnih igrača, dobra na prekidu, mi smo se dobro spremili i u dobrom raspoloženju ih dočekujemo. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, očekujemo što bolji rezultat. Pozvao bih sve ljubitelje fudbala da dođu danas na stadion od 17 časova i podrže ove momke koji su to i zaslužili."

Utakmica se igra danas, u sredu, 10.novembra 2021.godine od 17,00 časova na stadionu FK Mačva u Šapcu.

PR FK Mačva Zoran Divljaković