MAČVA POČELA PRIPREME ZA NASTAVAK PRVENSTVA
Posle mesec dana odmora, fudbaleri i stručni štab prvoligaša iz Šapca okupili su se danas na svom terenu i krenuli sa pripremama za prolećne borbe.

Šef stručnog štaba Boris Savić imao je na prozivci 22 igrača i 2 golmana, kojima će se u međuvremenu priključiti još četvorica bolesnih. Među njima je većina iz jesenjeg dela. U ekipu se posle povrede i duže pauze vratio Branislav Marković.

Veći deo priprema biće obavljen u Šapcu dok će se ekipa u periodu od 05. do 13.februara pripremati u Krupnju. Planirano je da se odigra pet kontrolnih utakmica a prva je zakazana za 29. januar protiv Budućnosti iz Dobanovaca. Generalna proba će biti u Loznici.

Boris Savić, šef stručnog štaba:
- "Danas smo krenuli sa pripremama, imamo šest nedelja da se spremimo. Imaćemo pet pripremnih utakmica, možda organizujemo i šestu, igraćemo protiv Dobanovaca, IMT, Rađevca i Loznice. Imamo minimalan broj izostanaka zbog ovog virusa, ali već od ponedeljka očekujemo da nam se priključe igrači koji nisu danas ovde. Igrački kadar će se menjati minimalno, do ponedeljka će nas neki igrači zvanično napustiti, planirali smo isto tako da dovedemo nekoliko mlađih igrača, u principu gro ekipe i nosioci igre iz jesenjeg dela će ostati. U Krupnju ćemo obaviti deo priprema, nekih 7-8 dana, tamo ćemo imati korektne uslove za rad, tako da se nadam da ćemo ući dobro u prvenstvo, da će većina igrača biti spremna za nastavak takmičenja, da nećemo imati zdravstvenih problema, pre svega."

PR FK Mačva Zoran Divljaković
15/01/2022