Sutra teško gostovanje u Sremskoj Mitrovici
U okviru 24.kola prvenstva Prve lige Srbije, šabačka Mačva sutra u Sremskoj Mitrovici igra protiv FK Radnički. Utakmica se igra počev od 14,00 časova na stadionu FK Radnički.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 33 boda na svom kontu, nalazi se na 8.mestu sa 9 pobeda, 6 remija i 8 poraza, uz gol razliku 22:25, u poslednjem odigranom susretu zabeležila je poraz kod kuće od Žarkova rezultatom 0:2.

Ekipa Radničkog je do sada zabeležila 8 pobeda, 6 nerešenih rezultata i 9 poraza, u prethodnom kolu poraženi su u gostima od ekipe Budućnosti u Dobanovcima rezultatom 1:0, nalaze se na 9.mestu, sa 30 bodova i gol razlikom 28:26.

Navijači Mačve nisu zadovoljni učinkom ljubimaca u prva dva prolećna kola. Iako se za poraz od vodeće Inđije može naći opravdanje, to se sigurno ne može tvrditi za izgubljen meč od Žarkova u Šapcu.

Pred novo iskušenje, Goran Vuković, pomoćni trener crveno-crnih kaže:
-"Imali smo velike ambicije i planove, pa sada ne možemo biti zadovoljni učinjenim u prva dva prolećna kola. Prvu utakmicu u Inđiji odigrali smo dosta dobro ali smo pretrpeli minimalan poraz, od dva šuta u okvir primili smo dva gola. Za razliku od te utakmice, na meču protiv Žarkova naš tim nije ličio na sebe, zbog pogrešnog pristupa u ispunjavanju dogovorenog kao i zbog bežanja od preuzimanja odgovornosti. Na tom planu bio je evidentan izostanak Vlade Mihajlovića. Posebno razočarava činjenica da smo oba gola primili iz situacija koje smo prethodno analizirali i za koje smo se pripremali. Sve to ukazuje na neminovnost promena, kako kadrovskih tako i u sistemu igre."

Da li će to biti uočljivo već sutra u Sremskoj Mitrovici?
-"Gostovanja u komšiluku donose dodatne motive i izazove i velike obaveze prema navijačima, koje očekujemo na stadionu u Sremskoj Mitrovici. Ekipa Radničkog nas je jesenas zadužila neugodnim porazom u Šapcu, kojim je prekinuta naša uspešna serija. Pokušaćemo da im se revanširamo, što neće biti nimalo lako, jer je reč o kvalitetnom rivalu koji se tokom zime i pojačao. Sigurno će biti promena u timu, možda i u sistemu igre, ali je najvažnije da naši igrači shvate ozbiljnost situacije i da dogovoreno u potpunosti ostvare na terenu."

U timu neće biti požutelog kapitena Adamovića, kao ni povređenih Mijailovića, Popovića i Pejčića.

PR FK Mačva Zoran Divljaković