" FSRZS PODRŽAĆE FK MAČVU U POBOLJŠANJU USLOVA ZA RAD MLAĐIH KATEGORIJA"
" FSRZS PODRŽAĆE MAČVU U POBOLJŠANJU USLOVA ZA RAD MLAĐIH KATEGORIJA"

Izbornoj skupštini FK „Mačva“ prisustvovao je i predsednik Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije, Nebojša Živanović koji je izrazio zadovoljstvo zbog pozivne atmosfere izbora novog rukovodstva i zbog činjenice da mlađe generacije uzimaju primat u vođenju sportskih kolektiva i organizacija.

„I rukovodstvo Regiona zapadne Srbije od nedavno čine mladi ljudi, a pre nekoliko dana i u Moravičkom okrugu Sudijsku organizaciju su preuzele neke mlađe generacije. FK „Mačva“ je nama veoma bitna karika u rukovođenju FSRZS, to je brend ne samo zapadne Srbije, nego i Fudbalskog saveza Srbije. Impresivno deluje kada čujete da sada klub vodi neko ko dolazi iz baze, ko je prošao mlađe kategorije i momak koji je odigrao preko 500 utakmica i oborio sve rekorde Mačve. Ja dolazim iz Kolubarskog okruga, iz Uba i mogu reći da nam je Mačva oduvek bila blizak i prijateljski klub. Izborna skupština je prošla u mirnom tonu i uz jednoglasnu podršku. Znam kakav je program i plan ne samo nove Uprave kluba, nego i grada. Ceo grad i Mačvanski upravni okrug je stao iza ove priče i moram da pohvalim ono što je rekao novi predsednik kluba, Filip Pejović da nije prioritet da klub na silu postane superligaš, nego da Mačvu stave na zdrave noge, a onda će sve samo po sebi doći“, kaže Živanović.

Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije u narednom periodu biće podrška rukovodstvu kluba, kaže Živanović.

„Dogovorili smo se da ćemo zajednički pokušati da rešimo problem terena i rasvete za mlađe kategorije, jer baza kluba je budućnost prvog tima, A selekcije, ali i jednog dana budućeg rukovodstva. Vidim da danas nije izostala ni podrška veterana što je veoma bitno, kao i Grada i sponzora i zaista sam presrećan što sam danas deo ovako lepe sportske priče“, zaključio je Živanović.

Izvor: sabac24sedam


#fkmacva #fsrzs #fodball⚽