Prvenstvena utakmica donela po bod ekipama FK Mačva i OFK Vršac
Prvenstvena utakmica 21. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije između FK "Mačva" i OFK "Vršac" završena je rezultatom 0:0.
foto: FK Mačva


Bodovni rivali na tabeli podelili su bodove u utakmici visokog intenziteta sa puno duela.

foto : FK Mačva


Mačva nije promenila saldo u segmentu postignutih, niti primljenih golova, a bodovni je podigla za jedan remijem bez golova protiv direktnog konkurenta u plej of borbi.


Obe ekipe bez gola (foto: FK Mačva.)

Prvenstvena utakmica FK "Mačva"protiv OFK "Vršac" imala je humanitarni karakter i velikom podrškom navijača i sugrađana prikupljen je deo sredstava za lečenje malog Fiće (Filipa Stanojevića).
foto: FK Mačva

Velika posećenost utakmice ( foto: FK Mačva)


Mačva je bila konkretnija i ofanzivnije orijentisana u nastavku posebno, ali nije bilo puta do gola.
foto : FK Mačva


FK MAČVA - OFK Vršac 0:0 (0:0)

Žute kartone dobili su:
Sani Abdullahi u 53.min., Uroš Savković u 57.min., Petar Ristić u 78.min., Slobodan Sladojević u 89.min., Stefan Stanojević u 90+2.min. (Mačva), Milan Tomić u 90+5.min. (Vršac)

FK Mačva igrala je u sledećem sastavu :
Matija Gočmanac (G), Nikola Jovanović, Igor Ristivojević (K), Slobodan Sladojević, Uroš Savković (87.Stefan Stanojević), Miloš Adamović, Boško Vraštanović (87.Nemanja Stevanović), Vladimir Mijailović (79.Marko Jevtić), Sani Abdullahi, Pavle Radunović (66.Petar Ristić) i Luka Pejović
Trener: Nemanja Glušica
foto: FK Mačva


OFK Vršac igrao je u sastavu :
Filip Nović (G), Marko Zoćević, Miloš Milivojević (84.Đorđe Glavinić), Ognjen Todorović (84.Nikola Lainović), Aleksandar Lazevski (K), Sousa Silva Riquelme (67.Uroš Kilibarda), Uroš Čejić (84.David Ivić), Diouf Cherif Atab, Milan Tomić, Nemanja Žunić (71.Nikola Tasić) i Darko Terzić
Trener: Zoran Kostić

Igrač utakmice: Diouf Cherif Atab (OFK Vršac)

Službena lica na utakmici bili su:
Glavni sudija: Miroslav Milenković (Beograd)
I pomoćnik: Ivan Cvetković (Beograd)
II pomoćnik: Nenad Radoičić (Beograd)
Četvrti sudija: Igor Kovačević (Zemun)
Delegat: Miroslav Stojanović (Beograd)
Posmatrač: Krstivoje Filipović (Beograd)

Nemanja Glušica, šef stručnog štaba FK Mačva (levo) i Zoran Kostić, šef stručnog štaba OFK Vršac ( desno)



Konferencija za medije nakon prvenstvene utakmice 21. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije FK "Mačva i OFK "Vršac, utiske su preneli šef stručnog štaba OFK "Vršac", Zoran Kostić i Nemanja Glušica, šef stručnog štaba OFK "Mačva".

"I pored najnepopularnijeg rezultata 0:0 mišljenja sam da smo dobili zanimljivu utakmicu visokog intenziteta, verovatno zbog prvog kola i značaja prve utakmice, momci su u nekim situacijama igrali sa zadrškom.", poručio je Zoran Kostić, šef stručnog štaba OFK Vršac.

Trener našeg rivala, Zoran Kostić čestitao je ekipi FK "Mačva" na zalaganju i današnjoj igri i poželeo da ekipa Mačve ostvari svoje ambicije u nastavku prvenstva.

Nemanja Glušica, šef stručnog štaba FK "Mačva" složio se sa Kostićem da je ovo bila takmičarska utakmica sa dosta duela.

" Veliki intenzitet je bio na terenu , značaj prvog kola i utakmice uticali su na obe ekipe, tako da u ofanzivama moraju biti bolji. Ne možemo da budemo zadovoljni kada kući igramo nerešeno, ali imamo nedelju dana da se spremimo za sledeću utakmicu, da izanaliziramo i da ono što nije valjalo popravimo a ono što je bilo dobro zadržimo."- zaključio je Glušica.

Šef stručnog štaba crveno crnih zahvalio se navijačima koji su podržavali igru Mačve, zahvalio se i protivniku na fer utakmici kao i igračima FK " Mačve" koji su svih devedeset minuta izgarali na terenu.

Nemanja Glušica, šef stručnog štaba FK Mačva


Podrška navijača nije izostala (foto: FK Mačva)



FK Mačva je zadržala poziciju osam nakon nepotpunog kola, ali je sada na tabeli sustigao i mitrovački Radnički. U sledećem meču Šapčani gostuju Inđiji, timu iz vrha. Utakmica će biti odigrana u subotu 2.marta sa početkom od 13:00 časova

foto: FK Mačva


Mačva će nakon Inđije ponovo gostovati, Slobodi u Užicu, u sredu 6. marta , starom rivalu u borbi za opstanak.