Mačva pred Metalac: Cilj su tri boda, krize igre nema, samo krize rezultata
Fudbalski klub Mačva održao je konferenciju za medije i najavio 24. kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije utakmicom protiv ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca koja ih očekuje u nedelju .

foto: Glas Podrinja


Dragoslav Kostić, pomoćni trener stručnog štaba i jedan od najiskusnijih trenera Mačve osvrnuo se na prethodnu sedmicu i gostovanja Mačve ekipama Inđije i Slobode, ali i podelio sa nama očekivanja za meč sa FK Metalac i Gornjeg Milanovca koji nam gostuje u nedelju.

foto: Glas Podrinja


“Tri utakmice u prethodnih sedam dana, dva teška gostovanja su za nama, evidentno je da imamo krizu rezultata, bez obzira na to mislim da ekipa igra sve bolje, momci sve bolje treniraju, shvataju šta se od njih traži. Utakmica u Užicu , bez obzira na rezultat pokazala je da se ekipa polako diže. Veoma spremno dočekujemo utakmicu protiv Metalca. Znamo da će biti teško, s obzirom da posle ovakvih rezultata može da se uđe u problem, ali mi taj problem nemamo I ja sam ubeđen da će momci, s obzirom koliko rade I kako treniraju izaći u nedelju na teren I pružiti maksimum, da ćemo ovoga puta imati I malo više sreće, da ćemo popraviti realizaciju I da ćemo tu utakmicu odigrati onako kako mi želimo a to je pobeda.”, poručio je Dragoslav Kostić, pomoćni trener FK “Mačva”



Prvotimac Uroš Savković, osvrnuo se na igru u prethodna dva gostujuća meča protiv Inđije i Slobode u Užicu.

„Kriza rezultata je malo uticala na nas, ali smo se podigli posle utakmice protiv Inđije, a protiv Slobode iz Užica, želja je bila na visokom nivou, nismo imali puno dana za oporavak od Inđije, ali uspeli smo da se podignemo i fizički i psihički. Protiv Slobode smo odigrali fenomenalnu utakmicu, tako misli i čitava ekipa, sreća je izostala kao i splet okolnosti na samoj utakmici.

„Radujemo se Metalcu, dočekujemo ih u odličnom izdanju i atmosferi i nadamo se ostvarenju tri boda.U nedelju želim da vidim agresivnu i naoadačku Mačvu na terenu, trudićemo se da ubiduće tako i ostane.“, kazao je Uroš Savković, levi bek FK "Mačva".

Prvotimac Mačve pozvao je navijače da na meč u nedelju dođu u što većem broju, jer im je podrška sa tribina preko potrebna.
Martin Novaković i Uroš Savković , Prvotimci FK Mačva


Bočni napadač crveno crnih, Martin Novaković zadovoljan je igrom koju je FK Mačva pokazao na terenu na gostujućoj utakmici protiv Slobode iz Užica iako su golovi izostali.

Borbenost i agresivnost treba da pokažemo i u nedelju na terenu.Atmosfera u klubu je odlična, spremno dočekujemo Metalac i idemo na tri boda. Dolazi nam ekipa koja je borbena i pozivam sve Šapčane da dođu na utakmicu da nas podrže jer nam je to najneophodnije.



U duelu protiv Milanovčana trener Glušica ne može da računa na kapitena Ristivojevića i Vladimira Mijailovića, obojica su pod suspenzijom nakon crvenog, odnosno još jednog žutog kartona.

Crveno-crni trenutno zauzimaju 11. poziciju na tabeli sa 28 bodova, a od plej-of zone dele nas četiri boda.




U narednom, 24. kolu prvoligaškog prvenstva Šapčani dočekuju ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, koja se nakon 23. kola nalazi na 12. poziciji sa tri boda manje u odnosu na Mačvu.




Zato svi na stadion FK "Mačva" u nedelju od 17 časova kada Mačva igra protiv Metalca, da podrška sa tribina bude deo borbe za bodove, poručuju iz kluba FK Mačva.