Turnir "Trofej FK Mačva 2017"
Na stadionu Fudbalskog kluba "Mačva" u Šapcu održan je turnir za mlade fudbalere, od 2006-2009. godišta pod nazivom "Trofej FK Mačva 2017".

Nakon višegodišnje pauze, najveći šabački i jedan od najstariji fudbalskih klubova u Srbiji, po prvi put održava turnir ovakvog tipa. Dolaskom sadašnjeg predsednika FK "Mačva" Ivice Kralja, pre dve godine postavljeni su ambiciozni ciljevi, ne samo kada je reč o prvom timu, već i u funkcionisanju svih takmičarskih selekcija kluba, ali i postavljanju kvalitetnog stručnog kadra.

Mačvina škola fudbala je omasovljena, a broj zainteresovanih polaznika je iz dana u dan sve veći. Osim što su redovni učesnici brojnih turnira u Srbiji, crveno-crni su najavili da će biti i dobri domaćini ovih sportskih događaja.

Koordinator Mačvine škole fudbala, Nikola Jelikić kaže da je tokom dva dana u Šapcu na turniru "Trofej FK Mačva 2017" , učestvovalo 27 ekipa iz brojnih gradova Srbije.

"Na turniru je učestvovalo 27 ekipa i to četiri godišta 2006/07/08/09. Prvog dana takmičile su se uzrasne kategorije 2007.godište sa šest ekipa i 2009.godište sa 11 ekipa. Našem pozivu su se odazvali stari sportski prijatelji iz brojnih klubova, Crvena zvezda, Loznica, Bogatić, Jedinstvo iz Uba, Budućnost Krušik iz Valjeva, FK Savacium, OFK Park, OFK Šabac i mnogi drugi", kaže Jelikić.

Trener u šabačkom FK "Savacium" Aljo Sakić kaže da je održavanje ovakvog turnira od strane jednog od najvećih šabačkih fudbalskih klubova sjajna ideja i da je došlo vreme da se unapredi sradnja sa ostalim klubovima u Šapcu i regionu.

"FK "Mačva" je na dobrom putu, sve ovo što se trenutno dešava i plasman u Super ligu i rad sa mlađim kategorijama, mislim da su ovo odlični potezi rukovodstva, jer je činjenica da je dugo godina klub bio zatvoren u ovim segmentima. Sada je saradnja sa ostalim šabačkim klubovima dobra i ne posmatramo jedni druge kao konkurenciju, svi smo mi igrali u Mačvi, ja sam 20 godina proveo u tom klubu, ali bilo bi dobro da je Mačva na vrhu te piramide koju svi mi okolo stvaramo", objašnjava Sakić.

Trener OFK Bogatić Filip Vićentić pohvalio je organizaciju turnira i izrazio zadovoljstvo što imaju priliku da se takmiče sa velikim brojem ekipa iz kvalitetnih klubova u Srbiji.

" Drago mi je što Mačva nakon dužeg vremena učestvuje u organizaciji ovakvih turnira, a kao neko ko je 14 godina trenirao u Mačvi, posebno mi je drago da je ovaj klub ponovo u superligaškom društvu i nadam se da je to smao početak jedne superligaške tradicije. Što se tiče OFK Bogatić, ja sam ga sa još jednim prijateljem pokrenuo pre pet meseci i mogu reći da sam zadovoljan odzivom mališana kojih je trenutno oko 60 u klubu. Verujem da će vremenom u opštini Bogatić naš klub sve više rasti", kaže trener Filip Vićentić.

Devetogodišnji Mateja Vuletić iz OFK "Bogatić" kaže da fudbal trenira već četiri godine, a učestvovanje na turnirima voli zbog druženja i mogućnosti da sa svojim klubom osvoji pobedu.
"Počeo sam da treniram fudbal kada sam imao samo pet godina i jednostavno zavoleo sam taj sport. Volim turnire, bili smo do sada u Novom Sadu, a trenirao sam i za OFK Šabac ranije sa kojim smo išli na dosta turnira. Nadam se da ćemo i na ovom turniru u Šapcu, biti uspešni", rekao je Vuletić.

Inače u FK "Mačva" od najmlađih igrača ne zahtevaju se pobede, već je cilj razvijanje ljubavi prema fudbalu što je svakakao najvažniji uslov za postizanje dobrih rezultata i pobeda. Najbitnije je da treneri u klubu pre svega budu pedagozi, da decu uče osnovnim stvarima, a kako budu rasli I razvijali se, I sportske veštine će biti usavršene, ističu u FK "Mačva".

REZULTATI PRVOG DANA TURNIRA

2007. godište
1. mesto - OFK Savacium
2. mesto - FK "Mačva"
3. mesto - FK "Jedinstvo" Vladimirci

2009. godište
1. mesto - FK Crvena zvezda
2. mesto - OFK Šabac
3. mesto - FK Mačva

REZULTATI DRUGOG DANA TURNIRA

2006.godište
1.mesto - OFK Šabac
2.mesto – FK "Budućnost Krušik"
3.mesto – FK Mačva

2008.godište
1.mesto – FK Loznica
2.mesto – OFK Šabac
3.mesto – OFK Park

Fudbalski klub "Mačva" se zahvaljuje svim učesnicima turnira, upućuje čestitke najuspešnijima i nadamo se da smo bili dobri domaćini! Vidimo se uskoro ponovo!


pr Ana Acan