PREDSTAVLJENA NOVA POJAČANJA ŠABAČKE MAČVE
Fudbalski klub "Mačva" danas je na konferenciji za novinare predstavio svoja nova pojačanja. Tokom avgusta u redove crveno-crnih došli su Filip Arsenijević i Marko Đurišić, dok su poslednjeg dana prelaznog roka odluku da karijeru nastave u dresu šabačkog superligaša doneli Nenad Gavrić, Petar Gigić i David Hrubik.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić, zadovoljan je učinjenim tokom prelaznog roka.

"Svi igrači su u trenažnom procesu i u zavisnosti od njihove fizičke spremnosti imaće i određenu minutažu u utakmici koja je već u petak sa ekipom Čukaričkog", kaže Aničić.

Sa superligaški iskustvom u redove Mačve početkom avgusta stigli su Filip Arsenijević i Marko Đurišić i kako ističu, drago im je što su dobro prihvaćeni od ostalih igrača i da su se zahvaljujući tome brzo adaptirali na novu sredinu.

"Srećan sam što sam postao deo FK "Mačva", došao sam u ekipu koja je prošle godine imala izuzetnu sezonu i neki moj prvi utisak koliko sam već ovde je da se oseća pozitivna atmosfera, počev od predsednika, stručnog štaba, ljudi koji rade u klubu, pa sve do svlačionice među igračima, što je izuzetno bitan faktor i za dobre rezultate na terenu. Poznajem dosta igrača, sa nekima sam igrao ranije u nekim drugim klubovima, neke poznajem i privatno, tako da verujem da ću veoma brzo da se uklopim u ekipu. Posebno bih pohvalio navijače koji dolaze u velikom broju i mislim da su pravo osveženje za Super ligu. Na pravi način predstavljaju svoj grad i primer su kako treba da se voli i navija za svoj klub, a na nama je da im se dobrim rezultatima zahvalimo za sve to i da bar sa ovog terena odlaze sa osmehom", rekao je Arsenijević.

Marku Đurišiću ovo je drugi profesionalni ugovor u karijeri, a u Mačvu je došao iz Novog Sada. "Bilo mi je teško da se uklopim, ali momci su zaista sjajni, dobro su me prihvatili i mogu da kažem da sam srećan što sam deo ekipe. Zahvalio bih se predsedniku i stručnom štabu, a na meni je sada da se dokazujem i opravdam očekivanja" kaže Đurišić.

Poslednjeg dana prelaznog roka u šabačku Mačvu došli su Nenad Gavrić, David Hrubik i Petar Gigić.
Šapčanin Nenad Gavrić ponovo je u dresu Mačve, klubu u kojem je započeo ozbiljnu fudbalsku karijeru. Nakon pet godina ponovo je u svom rodnom gradu.

"Nadam se da ću svojim igrama i zalaganjem pokazati svima da zaslužujem ovaj dres. Možda neki misle da mi je ovo stepenica unazad, ali ja samo gledam napred, kako za sebe tako i za klub, i nadam se samo dobrim rezultatima. Nisam 100 posto spreman, ali zahvaljujući mom ličnom treneru Ivanu Milovanoviću, radio sam na kondiciji, ali uz pomoć stručnog štaba i ostalih igrača, mislim da ću veoma brzo biti potpuno spreman", objašnjava Gavrić.

"Drago mi je što sam postao deo kluba koji je u usponu. Prvi utisci su odlični, daću svoj maksimum na svakom treningu i utakmici kako bi ova ekipa pružila još bolje rezultate. U narednoj utakmici dočekujemo Čukarički koji je uvek neugodan protivnik, ali ja verujem u ovu ekipu i idemo na pobedu", kaže David Hrubik.

Petar Gigić je u OFK Beogradu prošao sve mlađe kategorije, ali dolazak u klub kakav je Mačva smatra uspehom. "Kada sam dobio poziv od predsednika Ivice Kralja nisam se uopšte dvoumio. Znao sam šta me čeka i kakav je klub, pokušaću da zajedno sa ostalim momcima da u svakoj narednoj utakmici obradujem Šapčane" poručio je Gigić.

Nakon reprezentativne pauze, prvenstvene utakmice u Super ligi startuju ovog vikenda, a Šapčane utakmica 8. kola očekuje u petak sa ekipom Čukaričkog. Utakmica se igra u Šapcu od 16 časova.

pr Ana Acan