Šabačka Mačva predstavila novajlije
U šabačkom superligašu spremno se dočekuje nastavak superligaške sezone. Pripreme prvotimaca Mačve održane su u Šapcu i Makedoniji, a igrači uključujući i novajlije u redovima crveno-crnih imali su priliku da se dokazuju na treninzima i pripremnim utakmicama. Nemanja Tošić, Matija Miketić, Filip Božić i Đorđe Belić u nastavku nosiće dres FK "Mačva".

Na konferenciji za novinare FK "Mačva" pred nastavak Super lige Srbije, predsednik kluba Ivica Kralj zadovoljan je onim što je klub uradio tokom pripremnog perioda, a novajlije u klubu predstavio je ne samo kao sadašnji igrački kadar, nego i kao budućnost Mačve od kojih se mnogo očekuje.

"Ovo su mladi momci koji tek treba da pokažu svoje kvalitete i pravo lice, mi smo ubeđeni da oni to poseduju i zato i jesu ovde. Reč je o momcima koji su već debitovali za prvi tim, na njima je da rade i da se dokazuju. Našu punu podršku imaju. Čeka nas poprilično naporna sezona, sigurno će svako od njih dobiti priliku da pokažu ono što znaju. Želeo bih da se zahvalim i vama novinarima na dosadašnjoj saradnji i podršci i ne smunjam da će tako biti i u nastavku sezone", naveo je Ivica Kralj.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić istakao je da se klub odlučio da u ovom prelaznom roku akcenat stavi na igrače koji će biti perspektiva i budućnost.

"Očekujem od svih igrača da svojim radom dokažu da mogu da konkurišu za prvih 11 i da jednog dana predstavljaju i nosioce igre. Želja kluba je bila da ovaj prelazni rok bude iskorišćen tako što ćemo pažnju usmeriti na igrače koji poseduju kvalitet i potencijal da budu u dresu Mačve kao perspektiva i budućnost kluba. Zadovoljan sma onim što je učinjeno, kao i pripremnim periodom, na nama je da i na terenu primenimo ono što smo utvrdili kao dobru i kvalitetnu igru i da izbegnemo sve što može ugroziti pozitivan rezultat", rekao je Aničić.

Novajlija Nemanja Tošić igra na poziciji levog beka i u Mačvu je došao iz redova FK "Sinđelić".
"Mogu reći da sam se odlično uklopio u ekipu, stručni štab me dobro prihvatio i nadam se da kada dočekam šansu, da ću pomoći klubu da ostvari ciljeve za ovu sezonu".

Dvadesetdvogodišnji Matija Miketić igra na poziciji krilnog napadača. Nekadašnji je fudbaler mlađih kategorija Crvene Zvezde, a nastupao je kraće vreme i u dresu Verone, kao i Zavča iz Slovenije.
"Nadam se da ću poverenje koje sam dobio od Uprave i Stručnog štaba iskoristi na pravi način i da ću pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Raspoloženje u ekipi je odlično, momci su me dobro prihvatili, imao sam priliku da se dokažem i u nekoliko prijateljskih utakmica tokom priprema i nadam se da ću uspešno ispunjavati zadatke koje pred mene postavi stručni štab."

Osamnaestogodišnji Filip Božić u redove Mačve je došao iz FK "Partizan"i igra na poziciji veznog igrača.
"Voleo bih da ove sezone uđemo u plejof i da ćemo ostati u Super ligi, a ja ću naravno dati svoj maksimum da opravdam poverenje i očekivanja kluba".

Među novajlijama na poziciji veznog igrača je Đorđe Belić, a s obzirom da je ponikao u Mačvi može se reći i da je povratnik u redovima crveno-crnih.

"Iz Mačve sam otišao pre dve godine, kraći period proveo u Parmi u Italiji, a poslednjih godinu dana igrao sam za dva švajcarska kluba. Presrećan sam što mi je klub omogućio da ponovo budem u Mačvi, zahvalan sam im mnogo i nadam se da ću dati svoj doprinos ekipi i dobrim rezultatima."

Superligaška sezona se nastavlja ovog vikenda, a u okviru 23.kola šabačka Mačva gostuje ekipi Čukaričkog. Utakmica se igra u subotu, 17. februara u 17 časova.

pr Ana Acan