Šabačka Mačva startovala sa pripremama
Nakon nepunih mesec dana odmora, superligaški klubovi otpočinju pripremni period za novu takmičarsku sezonu, a stručni štab FK "Mačva" danas je obavio prozivku igrača i odradio prvi trening.

Predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj u narednu takmičarsku sezonu ulazi sa optimizmom i nada se da će biti uspešnija od prethodne.

"Kostur ekipe je ostao i to je najbitnije. Prelazni rok počinje 21.juna i traje do 31. avgusta što je poprilično dug period, biće odlazaka, ali verujem više dolazaka. Ova sezona bila je poprilično uspešna, učinićemo sve da sledeća bude još uspešnija. Ja verujem u ovu ekipu, to sam oduvek govorio i nadam se da ćemo Šapčanima doneti dobre rezultate i u narednoj takmičarskoj godini", rekao je Kralj.

Šef stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić na današnjoj prozivci najavio je male promene u načinu rada koje će treninge učiniti interesantnijim, a ambicije su da novu sezonu obeleže bolji rezultati.

"Danas i sutra imamo testiranje, a od srede počinjemo sa malo modifikovanim treninzima, biće interesantnije i verujem bolje nego pre. S obzirom da smo prošle godine napravili rezultate, ove godine pokušaćemo da podignemo tu lestvicu, da budemo bolji nego što smo bili u proteklom periodu. Naravno za to će nam trebati i bolji rad, kako bi ostavrili ciljeve koji nisu mali, prvenstveno da ponovimo ono što smo uradili u prošloj sezoni, a da probamo i nešto više. Za ovih godinu i po dana koliko sam u Mačvi, mogu reći da se u Mačvu teško dolazi, ali se teško i odlazi. Potrudićemo se da dovedemo kvalitetna pojačanja, sve zavisi i od budžeta koji imamo, kao i od odlazaka igrača u svakom slučaju videčemo da to budu igrači koji mogu da nam donesu neki novi kvalitet i da oni budu ti koji će usloviti još bolje rezultate", objašnjava Aničić.

Kapiten Filip Pejović veruje da će iskustvo iz prethodne sezone u kojoj su bili novajlije svim igračima biti od velikog značaja za nastavak takmičenja u superligaškom društvu.

"Mislim da startujemo na vreme sa pripremama i da imamo sasvim dovoljno vremena da superligaško takmičenje otpočnemo spremni za nove izazove. Ciljevi su nam sigurno veći nego u prošloj sezoni, iskusniji smo za godinu dana i nadam se da će sve funkcionisati kako treba. Ovaj period je bitan za svakog od nas, jer ovo je baza za sezonu, tako da ćemo pristupiti maksimalno profesionalno ispunjavanju obaveza koje pred nas postave Uprava i Stručni štab", navodi Pejović.

Najbolji strelac šabačke Mačve Bojan Matić na zadovoljstvo brojnih navijača danas je bio na prozivci, a da li će ostati u dresu crveo-crnih i nakon prelaznog roka još uvek nije poznato.

"Najteži, ali i najvažniji deo za svakog igrača su upravo pripreme sa kojima danas startujemo. Imamo neki svoj cilj i gledaćemo da ih ostvarimo u narednoj sezoni. Pripreme počinjem sa Mačvom videćemo šta će se dešavati u narednom periodu, za sada sam ovde", kaže Matić.

Fudbaleri Mačve prvi deo priprema obaviće u Šapcu, a od 1. jula baza crveno-crnih biće na Zlatiboru, gde je planirano i odigravanje nekoliko pripremnih utakmica. Nova takmičarska sezona Super lige Srbije počinje 21. jula.

pr Ana Acan