Mačva startovala sa odigravanjem prijateljskih utakmica
Šabačka Mačva je današnjim susretom sa ekipom Partizana startovala sa odigravanjem prijateljskih utakmica u okviru priprema za novu superligašku sezonu. Utakmica je završena pobedom crno-belih od 2:1 (0:0). Strelac za Mačvu bio je Petar Gigić.

U prvom poluvremenu u sastavu crveno-crnih bili su Dušan Puletić (g) Filip Pejović (k), Nemanja Tošić, Nenad Jovanović, Igor Ristivojević, Lazar Ivić, Ivan Obrovac, Miloš Adamović, Nenad Gavrić, Bojan Matić i Miodrag Gemovic. Igrali su još Marković, Jevtić, Belić, Milinković Miketić, Gigić i Jeremić.

Šef Stručnog štaba Dragan Aničić kaže da je ova utakmica bila odlična provera, sa mnogo šansi i sa jedne i sa druge strane.

"Pružili smo dobru partiju i rezultatski mogli mnogo bolje da prođemo, ali smo imali odličnu mogućnost da vidimo sve ono što je dobro i sve što bi mogli da popravimo da bi bili još bolji", navodi Aničić.

Narednu pripremnu utakmicu Šapčani će odigrati u Staroj Pazovi sa ekipom Yanbian Funde u subotu, 23.juna od 17 časova. Pred odlazak na drugi deo priprema na Zlatibor, Mačvu očekuje i susret sa ekipom Krila Sovjetov 30. juna, takođe u Staroj Pazovi. Tokom boravka na Zlatiboru u planu su sledeći mečevi:
04. jul, Rad – Mačva
07. jul, Krupa – Mačva
11. jul, Belasica – Mačva

Po povratku u Šabac, crveno-crni će 14. jula, pred start superligaške sezone, odigrati kontrolni meč sa ekipom BSK Borča u Borči.

pr Ana Acan