Mačva savladala Napredak iz Kruševca
U okviru 02. kola Super lige Srbije šabačka Mačva večeras je došla do prva tri boda u prvenstvu savladavši gostujući Napredak rezultatom 1:0 (1:0). Odlična igra fudbalera Mačve tokom celog večerašnjeg susreta dizala je na noge šabačku publiku koja je tribine ponovo ispunila u velikom broju. Ovacijama i aplauzima nagrađivala je svaki dobar potez i stopostotnu šansu crveno-crnih, a najveću radost doneo je pogodak Petra Gigića u 32. minutu.

Šef struke Kruševljana, Milorad Kosanović čestitajući Šapčanima na zasluženoj pobedi, naglasio je da su večerašnju utakmicu odigrali još slabije nego u 01. kolu protiv Rada.

"Prvo poluvreme je najslabije odigrano od kako sam ja došao u Napredak, primili smo gol, mogli smo možda još jedan ili dva, da golman nije odbranio one divne udarce. U drugom poluvremenu smo počeli nešto da igramo, ali to je bila igra samo do 20 metara, do 16 metara praktično nismo šutnuli loptu ozbiljno na gol. Sasvim smo zasluženo izgubili", naveo je Kosanović.

Šef stručnog štaba FK Mačva, Dragan Aničić istakao je da večerašnji trijumf nad ekipom koja pobeđuje klubove iz vrha tabele Super lige ima veliki značaj.

"Mislim da smo stvarno fenomenalno odigrali prvo poluvreme gde smo pored gola imali još nekoliko dobrih situacija, prečku, par šuteva, mnogo smišljenih akcija...zaista jedno poluvreme gde smo dominirali protiv ekipe koja je u vrhu srpskog fudbala. Napredak nije obična ekipa, to je klub koji pobeđuje Zvezdu i Partizan i ostale ekipe iz vrha i samim tim je ova naša igra pre svega, a potom i pobeda još veća i značajnija. U prvom poluvremnu smo pokazali ofanzivnu dominaciju u drugom delu igre smo dokazali da možemo uspešno i da se branimo, jer je protivnik praktično imao jedan šut u okvir gola. Mojim momcima sve čestitke na prikazanoj igri, na odnosu i u defanzivi i u ofanzivi, ovo je njihova pobeda. Svaka im čast", rekao je Aničić.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Jevtić, Obrovac, Gigić (Vladisavljević od 76.min), Gavrić, Ristivojević, Adamović (Belić od 90.min) i Gemović (Jeremić od 84.min).
Žuti kartoni: Adamović 29.min, Obrovac 30.min, Gavrić 44.min i Gigić 53.minut.

Napredak: Petrović (g), Kostić, Alivodić (Rušević od 61.min), Vulić (k) Vukanović, Veškovac, Boranijašević, Ostojić, Petrović, Samuel Regis Baha (Markoski od 76.min) i Ndiaye Ibrahima.
Žuti kartoni: Petrović 66.min i Vukanović 69.min.

U narednom, 03. kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva gostuje ekipi Čukaričkog.

pr Ana Acan