Mačva od Čukaričkog savladana minimalnim rezultatom
U okviru 03.kola Super lige Srbije šabačka Mačva je na gostovanju Čukaričkom poražena minimalnim rezultaom 1:0 (0:0). Strelac jedinog gola na utakmici bio je Kopitović u 64.minutu.

Prvih 20 minuta meča proteklo je u mirnijem ritmu, nakon čega su obe ekipe počele da nižu svoje šanse. Prvu šansu za Mačvu imao je Obrovac u 24.minutu, potom i Adamović, dok su centaršut Gavrića i slobodan udarac Ristivojevića u prvom delu igre bili ozbiljna pretnja za mrežu Čukaričkog u prvom delu igre. U drugom poluvremenu Kopitović je iskoristio odlično izveden korner Docića i u 64.minutu Čukarički dolazi do vođstva od 1:0. Mačva je u završnici meča dva puta imala šansu da dođe do boda preko Gigića.

Šef struke Čukaričkog, Simo Krunić kaže da je bilo teško igrati protiv dobro organizovane i čvrste Mačve.

"Igrači su dali sve od sebe, bilo je jako teško protiv Mačve, čvrste, tvrde, organizovane koja nedozvoljava da igramo. Bili su čvrsti, agresivni bilo je teško sa njima, međutim mojim momcima čestitam još jednom, nama je najvažnije da smo pobedili utakmicu. Očekivali smo jako težak meč na našu sreću uspeli smo da pobedimo", rekao je Krunić za TV Arena sport.

Šef stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić nakon utakmice u svojoj izjavi za TV Arena sport istakao je da su na osnovu prikazane igre na terenu, zaslužili bar bod.

"Možda sam ja malo subjektivan, ali mogu da budem zadovoljan sa mnogim stvarima u igri, međutim sa onim na kraju ne mogu, jer smo izgubili 1:0. Čestitke ekipi Čukaričkog na pobedi, nama ostaje da izvučemo pouke iz ovog, ne smemo da primimo gol na način koji se desio večeras, jer to ozbiljne ekipe sebi ne smeju da dozvole. Izgubili smo od ekipe koja je u vrhu srpskog fudbala. Mi ćemo se truditi da nastavimo da igramo kao i večeras, ali ono što je najbitnije moramo postignuti i pogodak jer bez golova ne možete ni da se nadate nečemu", naveo je Aničić.

Čukarički: Stevanović (g), Docić (k), M. Stevanović, Mudrinski (Kiso od 86.min), Kopitović, Owusu Samuel Kwame (Zorić od 81.min), Puškarić, Stojanović, Bogosavac, Belaković (Birmančević od 55.min) i Đorđević.
Žuti kartoni: Đorđević 24.min.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k) (Marković od 84.min), Ivić, Jovanović, Jevtić, Obrovac, Gigić, Gavrić, Ristivojević, Adamović (Babić od 76.min) i Gemović (Šušnjar od 69.min).
Žuti kartoni: Adamović 36.min, Pejović 42. i Obrovac 52.min.

U narednom, 04.kolu Super lige Srbije, Šapčani dočekuju ekipu Vojvodine.

pr Ana Acan