Mačva na domaćem terenu poražena od Partizana
Utakmica 06.kola Super lige Srbije između domaće Mačve i gostujuće ekipe Partizana završena je pobedom crno-belih od 1:3 (1:0).

Mačva je vodila na poluvremenu golom Nenada Gavrća u 36. minutu. Izvođenje penala Filip Kljajić je odbranio, ali se lopta odbila do njega ponovo do Gavrića koji iz drugog šuta uspeva da zatrese mrežu gostiju.

U drugom delu igre Partizan uspeva da preokrene rezultat i golovima Nemanje Nikolića u 68, Danila Pantića u 81. i Rikarda Gomeša u 87. minutu dolazi do pobede i sva tri boda.

Na konferenciji za novinare šef struke crveno-crnih, Dragan Aničić kaže da je ekipa Partizana bila bolja i zasluženo pobedila.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu radili sve ono što je trebalo da radimo i da je to rezultiralo našim vođstvom. U drugom delu smo izgubili na agresiji, delom zbog toga što je Partizan povećao svoju agresiju, ubrzao igru, a delom i zbog toga što realno nismo mogli da odgovorimo adekvatno na njihove izmene. Nažalost nemamo tako bogat roster da možemo da promenimo igrače u onim trenucima kada je to najpotrebnije. Nemam šta da zamerim mojim momcima, idemo dalje. Partizanu želim puno sreće u četvrtak sa Bešiktašom i prolazak dalje", naveo je Aničić.

Šef stručnog štaba FK Partizan, Zoran Mirković zadovoljan je krajnjim rezultatom, ali ne i igrom svojih momaka u prvom poluvremenu.

"Utakmica je bila izuzetno teška, kao što smo i očekivali. U prvom poluvremenu nikako nismo uspeli da dođemo do igre, Mačva je mnogo bolje stajala na terenu, bila je agresivnija, direktnija, na kraju to je i rezultiralo i vođstvom. Rekao sam ekipi da moramo da budemo dosta mirniji, uvukla se neka nervoza u prvom delu igre, ali na svu sreću brzo smo dali prvi gol za izjednačenje nakon čega je bilo mnogo lakše. Teren je bio izuzetno težak, brz u jednom momentu i mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali igrom u prvom poluvremenu nikako. U drugom delu pohvalio bih karakter svoje ekipe koja je vratila rezultat. Čestitke Mačvi na fer i korektnoj igri", rekao je Mirković.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Lazarević (Babić od 85.min), Ristivojević, Marić, Adamović (Jevtić od 88.min), Ivić, Jovanović, Gavrić, Šušnjar, i Gemović. Žuti kartoni: Gavrić 37.min, Adamović 57, Gemović 67, Marić 67 i Lazarević 78.min.

Partizan: Kljajić (g), Enake, N. R. Miletić, Marković (N. G. Miletić od 72.min), Urošević, Šćekić, Kosović (Gomeš od 60.min) Zakarić, Pantić (k), Ivanović i Nikolić (Zdjelar od 88.min). Žuti kartoni: Pantić 39, Marković 56, Gomeš 64, Miletić 78 i Enake 78.min.

Nakon šest odigranih kola, šabačka Mačva zauzima 10. mesto na tabeli sa sedam bodova. Nrednog vikenda Šapčani gostuju ekipi Mladosti u Lučanima.

Večerašnja utakmica sa ekipom Partizana za kapitena crveno-crnih, Filipa Pejovića bila je jubilarna 400. po redu koju je odigrao u dresu šabačke Mačve. Tim povodom pred početak utakmice uručen mu je dres sa brojem 400.

pr Ana Acan
Fotografije - Jelena Ilić