Mačva poražena na gostovanju ekipi Dinama
U utakmici 10. kola Super lige Srbije sa ekipom Dinama, Šapčani nisu uspeli da izbore bodove. Strelac jedinog pogotka na meču bio je Željko Dimitrov u 52.minutu iz penala.

Na poluvreme se otišlo bez golova, a u nastavku igre prekršaj u kaznenom prostoru pravi Jovanović u 52.minutu i domaćem Dinamu donosi prednost nakon što je Dimitrov uspešno realizovao dosuđen penal. U nastavku i pored brojnih šansi Gavrića, Gemovića, Ivića i Gigića, Šapčani ne uspevaju da zatresu protivničku mrežu, što Vranjancima donosi drugu pobedu od starta prvenstva. U samoj završnici meča, zbog drugog žutog kartona u 91.minutu sureta iz redova Šapčana isključen je Nenad Gavrić.

"Mislim da ne postoji situacija iz koje danas nismo promašili. Prosto je neverovatno da stvorimo toliki broj šansi i da ne damo gol", kaže šef struke crveno-crnih Dragan Aničić.

Dinamo: Đurić (g), Onimisi, Vukajlović (Jovanović od 46.min), Dimitrov, Nedeljković, Đurić (Propadalo od 73.min), Gašić, Stojković (Veskovac od 79.min), Radivojević, Antić (k) i Pavišić. Žuti kartoni: Gašić u 12.min, N. Đurić 47.min, U. Đurić 87.min, Dimitrov 91.min.


Mačva: Puletić (g), Pejović (k) – Jeremić od 82.min, Ivić, Jovanović, Marić, Obrovac (Milosavljević od 71.min), Gavrić, Šušnjar (Gigić od 61.min), Ristivojević, Adamović i Gemović. Žuti kartoni: Adamović u 44.min, Gavrić 55.min Crveni karton: Gavrić 91.min

U narednom 11.kolu Super lige Srbije, Šapčani dočekuju ekipu OFK Bačka.

pr Ana Acan