Minimalni poraz Mačve u Novom Sadu
U okviru 12. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva je na gostovanju ekipi Proletera u Novom Sadu poražena minimalnim rezultatom 1:0 (0:0). Strelac jedinog pogotka u susretu bio je Nemanja Čović u 63.minutu.

U prvom delu meča Šapčani su dominirali i kako ističe pomoćni trener Dragoslav Kostić igrači su ispoštovali sve dogovoreno.

"Imali smo tri lepe situacije za postizanje gola, ali ne i sportske sreće za uspešnu realizaciju, dok domaćin nije uputio ni jedan udarac prema golu. U drugom poluvremenu samo jedna mala greška kažnjena je primljenim golom. Pokušali smo sa izmenama da vratimo utakmicu, ali je onda usledilo isključenje Gemovića zbog crvenog kartona sasvim neopravdanog. Sa igračem manje nismo uspeli da uradimo ništa više. Čestitam momcima na uloženom trudu i okrećemo se narednim utakmicama", rekao je Kostić.

Nakon večerašnje utakmice šabačka Mačva se još uvek nalazi na devetom mestu superligaške tabele sa 13 bodova.

Proleter: Vesić (g), Andrejević, Lambulić, Plavšić, Čović (k), Čolović (Radenović od 87.min), Ćuković, Bukorac, Tanasin, Vujaklija (Mirosavljev od 77.min) i Jovanović. Žuti kartoni: Dušan Plavšić 22, Aleksandar Andrejević 35. i Srđan Vujaklija 75.min.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k) - Šušnjar od 83.min, Tošić, Ivić, Jovanović, Obrovac, Gigić, Gavrić, Ristivojević, Adamović (Milosavljević od 72.min) i Gemović. Žuti kartoni: Nenad Jovanović 33, Miloš Adamović 59. i Nenad Gavrić 85.min. Crveni karton: Miodrag Gemović 70.min (dva žuta u 69. i 70.min).

U narednom kolu Šapčani dočekuju ekipu Crvene zvezde. Utakmica se igra u nedelju, 28. oktobra od 16 časova i 30 minuta. Pre susreta sa crveno-belima, fudbalere Mačve očekuje utakmica osmine finala Kupa Srbije, koju igraju u sredu, 24. oktobra sa ekipom Spartaka na stadionu FK "Hajduk" u Kuli. Utakmica počinje u 14 časova.

pr Ana Acan