Slavlje u Šapcu - Mačva savladala Voždovac
Niz od tri poraza i pored dobre igre, fubalere Mačve kao i verne navijače crveno-crnih, nije demoralisao pa je tako veoma značajnu utakmicu 15.kola Super lige Srbije sa ekipom Voždovca obeležila još jedna kvalitetna partija fudbalera Mačve pred brojnom publikom koja je čitavih 90 minuta bodrila Šapčane i ovacijama nagrađivala brojne šanse. Prvu radost doneo je Mladen Lazarević u 45. minutu sa bele tačke, dok je na najlepši način iz kontranapada utakmicu završio i potvrdio pobedu crveno-crnih, Nenad Gavrić pogotkom u poslednjim sekundama nadoknade vremena drugog dela igre.

Na konferenciji za novinare šef struke ekipe Voždovca, Dragan Aničić čestitajući Mačvi na pobedi je istakao da svojim momcima ne može ništa da zameri jer su ostavili srce na terenu u želji da iz Šapca odnesu bodove.

"Moji momci su dali sve od sebe, bilo je i nekih sporednih faktora na terenu, na koje nisam mogao da utičem ni dok sam bio ovde u Šapcu, ali mi ćemo se potruditi da gledamo stvari koje u našoj večerašnjoj igri nisu bile dobre i da probamo to da popravljamo iz utakmice u utakmicu. Pred nama je jedan proces, ima materijala i sa čim da se radi. Zadovoljan sam sa igrom mojih momaka, sa odnosom prema igri i obavezama, a na ovoj utakmici što rezultat nije došao, nećemo da žalimo mnogo, doćiće u nekoj od narednih", rekao je Aničić.

Šef stručnog štaba šabačke Mačve, Darko Tešović istakao je da su igrači imali ogromnu motivaciju pred ovaj meč shvatajući njegov značaj i da je srećan što nisu sagoreli u velikoj želji, već naprotiv uspeli da potpuno zasluženo bodove zadrže u Šapcu.

"Iz jednog objektivnog mišljenja prema ekipi Voždovca moram da kažem da sam i očekivao jednu veoma tešku utakmicu, jer imaju veoma dobre igrače iz samog vrha škola fudbala Partizana, Crvene zvezde, Rada i Voždovca i znao sam da ćemo imati jednu veliku muku. Ne treba ni da objašnjavam koliko nam je bila bitna ova utakmica, sami igrači su to znali jer svaki put iz dana u dan pričamo kako smo igrali dobro najpre Spartak pa smo izgubili, potom i sa Crvenom zvezdom, zatim u Nišu i ponovo poraz tako da već počinje da bude malo i dosadna ta priča o dobroj igri, a rezultata nema. Zato nam je bilo potrebno ovo večeras da uz jedan dobar Voždovac imamo jednu odličnu Mačvu, vrlo organizovanu, disciplinovanu, uz dosta čvrstih duela, dva gola i mogu reći da je ovo za nas jedno odlično veče i veoma važna tri boda, prvenstveno zbog psihološkog stanja svih igrača koji su toliko to želeli. Iskreno da kažem malo sam se pribojavao tolike njihove motivacije da nebi sagoreli pre utakmice, međutim ispalo je sve kako treba. Čestitam ekipi Voždovca na dobroj igri i ako ovako nastave ja ne sumnjam da će biti u vrhu tabele. Predstoji nam malo lakši put, imamo pet dana da se pripremimo za Spartak", naveo je Tešović.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Jovanović, Gigić (Šušnjar od 90.min), Gavrić, Ristivojević, Adamović (Babić od 58.min), Lazarević i Milosavljević Marković od 90.min). Žuti kartoni: Ivić 07.min i Adamović 52.min.

Voždovac: Ilić (g), Kovačević, Luković, Mihajlov, Ješić (Duronjić od 67.min), Purtić (Mikić od 46.min), Jovanović, Ćirković, Jevtić (Stuparević od 11.min), Mašović i Zličić. Žuti kartoni: Mašović 18.min, Purtić 39, Jovanović 66 i Mikić 90.min. Crveni karton: Miloš Mihajlov (dva žuta).

Na polovini superligaškog prvenstva Šapčani zauzimaju 09.mesto na tabeli, sa osvojenih 16 bodova. U narednom, 16.kolu, Mačva dočekuje ekipu Spartaka. Utakmica se igra u subotu, 10. novembra.

pr Ana Acan
Fotografije vlasništvo DSport.Tv - Goran Petrović