Partizan i Mačva podelili bodove u snežnoj Humskoj
Poslednje kolo u ovom delu prvenstva šabačkoj Mačvi na gostovanju ekipi Partizana donelo je važan bod. Utakmica 21.kola Super lige Srbije odigrana je po teškom terenu, a sneg koji je padao tokom celog meča otežao je posao za obe ekipe. Međutim, Šapčani koji su u ovaj meč ušli bez šest standardnih igrača, uspeli su sa ponovo sjajnim golmanom Dušanom Puletićem da sačuvaju svoju mrežu i upišu novi bod.


Šef struke šabačke Mačve, Darko Tešović kaže da je zadovoljan borbom i profesionalnim pristupom utakmici igrača Mačve u izuzetno teškim uslovima na terenu. "Ovi momci su profesionalci i meni je iskreno žao i onih rudara koji silaze u rudnik i kopaju rudu, tako da, fudbalerima je ovo njihovo radno mesto. Svi smo mi igrali po ovakvom vremenu i po još lošijem vremenu. Prema tome ovo je jedno vreme koje nije za odlaganje, jednostavno oni moraju da se prilagode i na 35 stepeni i na minus 10, i po snegu, kiši, blatu jednostavno to im je posao. Ja čestitam mojim momcima, oni su se danas izuzetno borili, prilagodili se bolje nego igrači Partizana i tu ja nemam nikakvu dilemu", rekao je Tešović za Arenu sport.


Partizan: Kljajić (g), Valiente Hernandez, Nikolić, Gomes (Šehović od 46.min), Marković, Zdjelar (k), Kosović (Ivanović od 68.min), Pantić, Urošević, Miletić i Zakarić. Žuti kartoni: Pantić 61.min, Hernandez 90. i Zdjelar 90.min. Crveni karton: Urošević 45.min (drugi žuti).


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Jevtić, Marić, Babić (Kosanić od 79.min), Marković (Stevanović od 73.min), Šušnjar, Gemović (Marveggio od 90.min) i Milosavljević. Žuti kartoni: Ivić 55.min, Kosanić 80, Puletić 90 i Tošić 90.min.

Nastavak superligaškog prvenstva predviđeno je, prema trenutnom rasporedu, polovinom februara naredne godine.

pr Ana Acan