U šabačkoj Mačvi još nekoliko novajlija
U redove šabačkog superligaša pristigla su još trojica fudbalera i to na poziciji napadača. Miloš Zukanović i dva bočna napadača Branko Mihajlović i Igor Stanojević.

Miloš Zukanović je karijeru započeo u omladinskim kategorijama Crvene zvezde, igrao je i za sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a inostranu karijeru imao je u Holandiji, kao I u francuskim klubovima Lens I Red star. U Mačvu dolazi iz kruševačkog Napretka.

Bočni napadač, Branko Mihajlović karijeru je započeo u beogradskom Partizanu, a od domaćih klubova igrao je još za beogradski Rad, Teleoptik, Sinđelić, Čukarički, dok je inostranu karijeru gradio u tri izraelska kluba, a potom i u mađarskom Diošđeru BTK, odakle i dolazi u šabačku Mačvu.

Igor Stanojević na poziciji bočnog napadača tokom svoje fudbalske karijere od domaćih klubova nosio je dres OFK Beograda, BSK Borče, Zemuna, Metalca, a od inostranih klubova do sada je igrao u makedonskom Pelisteru, kao i dva jermenska kluba Premijer lige – Širaku i Banantsu odakle i dolazi u redove šabačke Mačve.

U nastavku ove superligaške sezone u dresu Mačve nastupaće golmani Miloš Gordić (Crvena zvezda) i Mladen Živković (Mladost Lučani), dok su se u Mačvu tokom ovog zimskog prelaznog roka, vratili Nikola Milinković (Sogdiana Uzbekistan), Ivan Obrovac (Mladost Lučani) i Petar Gigić (Partizan).

Prvom timu takođe je priključeno i nekoliko igrača iz omladinskog pogona Mačve – Branislav Knežević, Marko Dželebdžić, Stefan Trimanović, kao i kadet Ognjen Mijailović, dok sa prvim timom radi i golman Samurović.

Na osnovu pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, zimski prelazni rok koji je počeo 15. januara završava se sutra, a pred Šapčanima je još nekoliko dana priprema, jer se prva utakmica prolećnog dela prvenstva igra 15/16.februara.
pr Ana Acan