Mačva poražena od Spartaka
U okviru šestog kola Super lige Srbije, subotički Spartak je u Šapcu savladao Mačvu rezultatom 0:4 (0:3). Gosti su dva gola prednosti postigli pogocima Nemanje Nikolića u 30. i 36. minutu, dok su se u nastavku meča u listu strelaca Subotičana upisali i Lazar Tufegdžić u 43. i Milan Marčić u 58. minutu.

Dragan Aničić: „Čestitke Spartaku na zasluženoj pobedi, bili su bolji od nas u svim segmentima igre i u defanzivi i u ofanzivi, tranzicijama i trenutno je takva situacija. Mi i Spartak realno ne igramo isti sport, oni su u ovom trenutku mnogo bolji od nas i nema ljutnje. Mi smo to znali i pre utakmice, u analizi smo videli kako i šta rade, ali jednostvano kada je ekipa bolja od vas, možete sve da predvidite, ali ne možete da ih sprečite. Meni ostaje samo žal što nismo postigli gol, ne bi to promenilo bitno tok utakmice, ali na 1:0 za Spartak mi odmah imamo čist zicer i iz iste situacije u kojoj je Nikolić postigao gol naš špic promaši to i, meni je samo žao što ponovo ne realizujemo šanse. Tokom pauze malo ćemo se konsolidovati, popravljati to što ne valja, da probamo da se pojačamo nekim igračima koji bi bili zaista pojačanja, jer kao što sam rekao na početku, nećemo dovoditi igrače da se zove samo da smo doveli nekoga.“

Vladimir Gaćinović: „Želim mom kolegi Aničiću da nastavak prvenstva obeleže sa dobrim igrama i Mačvi da ostane u eliti, jer je ovo fudbalska sredina i Šabac to zaslužuje. Utakmica je bila ravnopravna do momenta kada Nikolić postiže prvi gol i od tada mislim da je na terenu postojao samo jedan tim. Imali smo prostora za naše tranzicije i iz tih situacija pala su dva gola. Opteretili smo više bočne strane i prva tri gola tako su i postignuta. Uspeli smo da sačuvamo nulu, postigli još jedan gol i nema neke filozofije, mislim da smo bili danas bolji tim i da smo zaslužili pobedu.“

Mačva: Gordić (g), Pejović (k), Ivić (61. Obrovac), Marković (61 Ortiz), Dabić (83. Tripković), Mijailović, Dukić, Zukanović, Ristivojević, Adamović (83. Šušnjar), Knežević (52. Božić). Žuti kartoni: Adamović 06.min.

Spartak: Dujmović (g), Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Šimura (74. Vujanović), Marčić (58. Vidaković), Srećković (74. Đurasović), Tufegdžić, Savković (58. Bijelović), Nikolić (80. Baić). Žuti kartoni: Ivančević 35. i Tekijaški 51.min.

Domaći šampionat nastavlja se nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, kada će u okviru sedmog kola, Šapčani gostovati ekipi Proletera u Novom Sadu.
Pr Ana Acan