Mačva sutra gostuje u Žarkovu
U okviru 8.kola Prve lige Srbije, šabačka Mačva sutra gostuje u Žarkovu, istoimenoj ekipi.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 14 bodova na svom kontu, nalazi se na 4.mestu, do sad su zabeležili 4 pobede, 2 nerešena rezultata i 1 poraz, u poslednjem susretu na svom terenu zabeležila je pobedu protiv Inđije, dok OFK Žarkovo trenutno zauzima 3.mesto na tabeli, sa 16 bodova, zabeležili su 5 pobeda, i po jedan remi i poraz, u poslednjem susretu su pobedili Radnički iz Sremske Mitrovice, na svom terenu, rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba crveno-crnih, Boris Savić, optimista je pred sutrašnji derbi u Žarkovu:

-"Protiv Inđije smo odigrali na jednom visokom nivou te u našoj ekipi vlada odlično raspoloženje. Već sutra igramo još jedan derbi, sa ekipom koja je do sada ostavila jako dobar utisak, imaju 16 bodova. Ekipa koja ima i najviše ambicije, pojačali su se sa nekim superligaškim igračima u zadnje vreme, pogotovo sa Kokirom i Jovanovićem, jako talentovana ekipa, tako da nas čeka sigurno jako težak posao. Idemo da se nadigravamo i nadamo se najboljem rezultatu."

Nemanja Stevanović, strelac evrogola protiv Inđije priželjkuje pobedu u gostima:

-"Posle derbija kola i velike pobede nad ekipom Inđije, ostali smo neporaženi u Šapcu, što nam je i cilj, da Šabac bude neosvojiva tvrđava. Ovim putem želim da se zahvalim našoj mnogobrojnoj publici, što su nam bili vetar u leđa i što su nam davali energiju tokom cele utakmice, koja mnogo znači ovoj mladoj ekipi. Uhvatili smo priključak za vodećim ekipama i sa velikim samopouzdanjem očekujemo gostovanje u sredu, na vrućem terenu u Žarkovu. Žarkovo je jedna čvrsta ekipa, koja je takođe kao i mi stoprocentna na domaćem terenu. Verujem u svoje saigrače i očekujem našu prvu pobedu u gostima."

Utakmica se igra u sredu, 22.septembra 2021.godine od 16,00 časova na stadionu u Žarkovu.

PR FK Mačva Zoran Divljaković