MAČVA SUTRA GOSTUJE GRAFIČARU
U okviru 25.kola prvenstva Prve lige Srbije, šabačku Mačva sutra u Beogradu očekuje još jedno teško gostovanje, gde će snage odmeriti protiv FK Grafičar.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 33 boda na svom kontu, nalazi se na 9.mestu sa 9 pobeda, 6 remija i 9 poraza, uz gol razliku 22:27, u poslednjem odigranom susretu zabeležila je poraz u gostima u Sremskoj Mitrovici rezultatom 0:2.

Ekipa Grafičara je do sada zabeležila 8 pobeda, 4 nerešena rezultata i 12 poraza, u prethodnom kolu pobedili su u Žarkovu rezultatom 3:0, nalaze se na 11.mestu, sa 28 bodova i gol razlikom 35:37.

Nakon tri uzastopna poraza, šabačka Mačva se nalazi u poziciji da brine ne samo o plasmanu u plej-of, nego i o opstanku.

Svi u klubu veruju da je u pitanju prolazna kriza, o čemu svedoče reči pomoćnog trenera Filipa Pejovića, rekorderа po broju odigranih utakmica za crveno-crne:

-"Našli smo se u teškoj poziciji i preduzimamo sve mere kako bi se što pre vratili u normalu. Imali smo zadovoljavajući start i na gostovanju u Inđiji pružili smo odličan otpor lideru na tabeli. Usledio je neshvatljiv pad u igri i poraz od Žarkova kod kuće, sve se to negativno odrazilo na gostovanju u Sremskoj Mitrovici. Analizirali smo učinak i došli do zaključka da većinu golova primamo posle ubacivanja lopte iz prekida. Pokušavali smo na treninzima da rešimo taj problem, kako ubuduće ne bi bili ranjivi zbog pada koncentracije."

Na osnovu bogatog iskustva, šta bi trebalo preduzeti?
-"Nije lako zaustaviti kola koja idu nizbrdo. Ubeđen sam da nam je preko potrebna pobeda, kako bi vratili izgubljeno samopouzdanje, zato što znam da naša ekipa ima potencijal za visoke domete. To smo tokom jeseni mnogo puta dokazali. Verujem da ćemo izboriti plasman u plej-of, što i jeste nas primarni cilj od samog starta. Zato bi bilo važno da nam se oporave svi povređeni igrači."

Šta očekujete od subotnjeg duela?
-"Opšte je poznato da Grafičar ima jednu od najperspektivnijih ekipa u ligi, koja je dolaskom trenera Neđića, koji je većinu igrača trenirao u mlađim selekcijama Crvene zvezde, evidentno podigla formu na viši nivo. Izazov je veliki ali imaju i oni svoje mane. Ukoliko pokažemo ono što objektivno umemo, možemo se nadati povoljnom rezultatu."

Iz ekipe zbog povrede izostaje desni bek Aleksandar Popović.

Utakmica se igra sutra, u subotu 12.marta počev od 14,00 časova, na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić".

PR FK Mačva Zoran Divljaković