MAČVA SUTRA DOČEKUJE TIMOK U PRVOJ UTAKMICI PLEJ-AUTA
U okviru 31.kola prvenstva Prve lige Srbije, odnosno 1.kola plej-aut faze, šabačka Mačva sutra dočekuje ekipu Timoka iz Zaječara.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 39 bodova na svom kontu, nalazi se na 9.mestu sa 10 pobeda, 9 remija i 11 poraza, uz gol razliku 26:37, u poslednjem odigranom susretu zabeležila je kod kuće nerešeno 0:0 protiv ekipe Mladost GAT-a.

Ekipa Timoka je do sada zabeležila 9 pobeda, 6 nerešenih rezultata i 15 poraza, u prethodnom kolu pobedili su u gostima ekipu Bačke 1:0, nalaze se na 14.mestu, sa 33 boda i gol razlikom 29:35.

Pred ovu utakmicu razgovarali smo sa Željkom Kalajdžićem, pomoćnim trenerom crveno-crnih:
-"U trenutku našeg dolaska u klub situacija je bila alarmantna, zbog serije poraza, ostvaren je solidan napredak, osvojen veliki broj bodova, nažalost, ne i dovoljno za plasman u play-off. Sada sve treba ostaviti po strani i okrenuti se predstojećim mečevima. Stručni štab je imao vremena da sagleda mogućnosti i veruje da ova ekipa ima vrednost da na jedan relativno miran način izbori opstanak. Utakmica sa Timokom u Šapcu je pokazala da je Timok ove godine mnogo ozbiljnija i jača ekipa nego što je bio jesenas i ne samo ta nego i mnoge druge. Nema opuštanja, Timok ima veoma borbenu ekipu, kojom diriguje kapiten Igor Pantić. Mačva mora pružiti svoj maksimum ako želi povoljan rezultat. Ne očekuju se neke promene u timu u odnosu na prethodni meč, osim Nikolića koji pauzira zbog crvenog kartona a dalje su van stroja povređeni Popović i Marković, u ekipu se vraća golman Samurović."

Utakmica se igra u Šapcu, sutra, u subotu, 16.marta počev od 16,00 časova, na stadionu FK Mačva.

PR FK Mačva Zoran Divljaković