U Novi Sad po bodove
U okviru 32.kola prvenstva Prve lige Srbije, odnosno 2.kola plej-aut faze, šabačka Mačva sutra gostuje ekipi Kabela u Novom Sadu.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 42 bodova na svom kontu, nalazi se na 9.mestu sa 11 pobeda, 9 remija i 11 poraza, uz gol razliku 27:37, u poslednjem odigranom susretu pobedili su Timok kod kuće rezultatom 1:0.

Ekipa Kabela je do sada zabeležila 1 pobedu, 6 nerešenih rezultata i 24 poraza, u poslednjem odigranom susretu zabeležili su poraz 5:0 protiv ekipe Grafičara, nalaze se na poslednjem, 16.mestu, sa 9 bodova i gol razlikom 12:76.

Od ugrožene "osmorke", Mačva je najbezbednija i ima sedam bodova više od prvog tima ispod crte. Svesni su blizine opstanka i duel sa Kabelom neće shvatiti kao prijatan izlet do Novog Sada. Domaćin u nastavku prvenstva nije osvojio ni bod ali su pružili žestok otpor svakom protivniku, tako da će i protiv Mačve sigurno odigrati odgovorno i disciplinovano.

Pred ovu utakmicu razgovarali smo sa Milanom Milanovićem, šefom stručnog štaba crveno-crnih:
-" Plej-aut je plej-aut, u njemu do poslednjeg zvižduka nije kraj. Treba igrati protiv svakog, nema lakih protivnika. Nema opuštanja, ni slučajno ne smemo potceniti sutrašnjeg protivnika, on to sigurno ne zaslužuje. Naprotiv, moramo odigrati najbolje što možemo. Meč na Štrandu propustiće Pešić zbog žutih kartona a dalje je van stroja povređeni Popović."

Utakmica se igra u Novom Sadu, sutra, u sredu, 20.aprila počev od 16,00 časova, na stadionu FK Kabel.

PR FK Mačva Zoran Divljaković