FUDBALERI MAČVE POČELI SA PRIPREMAMA
Fudbaleri Mačve započeli su sa pripremama za novu sezonu. Stručni štab na čelu sa šefom Ivanom Kurtušićem izvršio je prozivku, nakon čega je izvršeno testiranje igrača.

Prozivka je organizovana u svlačionici seniorskog tima a bilo je prisutno 30 igrača (5 golmana i 25 igrača). Pavle Radunović je dobio produženi odmor i sa radom počinje 29.juna.

Po dolasku na prozivku igrače je prvi pozdravio predsednik Upravnog odbora Dragojlo Lazić, koji im je poželeo puno sreće u pripremnom periodu, da se dobro spreme i da zajedno pokušaju ostvariti što bolji plasman u nastupajućoj sezoni.

Narednih dana treninzi će se odvijati na glavnom terenu, pomoćnom terenu sa veštačkom travom i na gradskom stadionu.

Kako je naglasio šef stručnog štaba, pripreme će do 9.jula biti održane u Šapcu, a onda ekipa ide u Sloveniju, u Sloven Gradec, gde će se prema planu pripremati do 22.jula. Potom sledi povratak u Šabac gde će se obaviti završne pripreme za prvenstvo koje počinje 5.avgusta.

Ekipu je za sada napustio Igor Bašić, Đorđu Beliću je istekao ugovor i data mu je ispisnica, Luka Nikolić se vraća u Čukarički po završetku pozajmice, Nemanja Panić i Nemanja Pavić idu na pozajmice.

U Mačvi planiraju da nadomeste odlaske pojedinaca novim igračima koji će biti adekvatna pojačanja i koji će upotpuniti ekipu. Trenutno se na probi nalazi 12 igrača, od toga su 4 golmana. Javnost će iz dana u dan biti blagovremeno obaveštavana o svim promenama u timu.

Ugovoreno je i nekoliko pripremnih utakmica a tačne termine odigravanja istih objavićemo uskoro, po potvrdi zakazanih utakmica. Generalna proba za sezonu 2023/24 planirana je za 30.jul u Šapcu.

PR FK Mačva Zoran Divljaković
26/06/2023