GENERACIJA KOJA OBEĆAVA
"Sport u Podrinju" broj 979 od 01.12.2021.godine, autor Zoran Divljaković

Dejan Sarić, trener pionirskog tima Mačve:

GENERACIJA KOJA OBEĆAVA

Iako su prvi deo prvenstva završili na drugom mestu, pioniri Mačve su ostvarili impresivan učinak i najavili visoke domete. Dovoljan je bio poraz, nakon preokreta u korist komšija iz Sanrajsa da im izmakne jesenja titula, ali je glavni cilj, plasman u novoformiranu ligu Zapadne Srbije, ostvaren. Evo šta o svemu kaže iskusni trener Dejan Sarić:

-"Iza nas je odlična polusezona koja je pokazala da ova generacija ima talenta i potencijala. Moram da pohvalim sve dečake jer su bili vredni, uporni i disciplinovani i sve to pokazivali na terenu ali i van njega. Pred nama su novi, još veći izazovi, pa zato moramo nastaviti u ritmu u kojem smo radili do sada. U ovoj sezoni promenjen je sistem takmičenja za pionire pa je jesen imala posebnu težinu, jer smo želeli da se plasiramo među prve dve ekipe, što nam je i omogućilo plasman u Prvu ligu Zapadne Srbije, koju će sačinjavati osam ekipa sa cele teritorije saveza."

Šta reći o individualnom učinku?
-"Kao i većina trenera, individualni učinak gledam kroz kolektivni učinak, koji je dosta impresivan. Bili smo izuzetno efikasni i na 15 utakmica postigli čak 98 golova. Svi su u ekipi dali svoj doprinos, ali su se efikasnošću najviše istakli Isakovski, Mandić, Milić, Rakić... I ostali su pokazali raskošni talenat. Vukota Isakovski je najbolji strelac lige sa 35 postignutih golova a Luka Milić i Pavle Mandić su pozivani u reprezentaciju Zapadne Srbije za "Trofej Beograda". To je još jedan dokaz našeg nespornog kvaliteta."

Šta planirate do odlaska na odmor, a šta tokom zimske pauze?
-"Zimska pauza će trajati kratko, petnaestak dana za Božićne i Novogodišnje praznike. Do tada ćemo redovno trenirati i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica protiv kvalitetnih protivnika kao što su Sloboda iz Tuzle i Radnički iz Novog Beograda. Tokom cele zime ćemo potencirati na kondicionim treninzima. U stvari, nastavićemo saradnju sa poznatim stručnjakom Milanom Vujasinom koji je sa nama od prvog dana i koji nam mnogo pomaže. Planiramo da pojačamo redove sa najviše dva kvalitetna igrača. Bitno je da sačuvamo atmosferu koja je stvorena i u kojoj svi uviđaju da se do rezultata dolazi marljivim radom i posvećenošću fudbalu. Hvala svima koji su nam tokom jeseni pomagali, kolegama iz Škole fudbala, direktoru Nikoli Jelikiću i vernom pratiocu Darku Vukoviću, koji mi je bio pri ruci kada su u pitanju organizaciono-administrativni poslovi. Svima želim puno zdravlja i sreće, a pauzu ćemo iskoristiti da u novo takmičenje uđemo što spremniji. Želja nam je da osvojimo prvo mesto i da potom pokušamo da doguramo što dalje na finalnom turniru za prvaka Srbije. Zašto da ne, sportski je želeti i nadati se"- rekao nam je Dejan Šarić.

ISAKOVSKI PRVI STRELAC

Pionirska ekipa Mačve osvojila je drugo mesto u jesenjem delu Kolubarsko-macvanske lige sa 14 pobeda u 15 utakmica. Osvojena su 42 boda, uz gol razliku 98:11. Efikasnost joj je bila najveća vrlina, jer su dečaci postizali u proseku 6,5 golova po utakmici.
Strelci: Vukota Isakovski - 35, Luka Milić -21, Pavle Mandić -13, Luka Radovanović -7, Vladimir Rakić -5, Marko Tušanović -4, Andrej Ljubišić, Ibro Muratović, Uroš Sakić, Petar Arsenović i Nikola Mitrović su postigli po 2 gola dok su se Ognjen Đukić i Ognjen Tadić po jednom upisali u listu strelaca.

FORMIRANA NOVA LIGA (autor Zoran Jovanović):

Posle 15 odigranih kola, završeno je prvenstvo pionira u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Prva dva mesta zauzeli su šabački klubovi, Sanrajs Šabac i Mačva. Od pre nekoliko godina, nekad jedinstvena liga na nivou Srbije, podeljena je na četiri, koliko postoji zona u FSR Zapadne Srbije. Od ove godine, čelnici u Kragujevcu osmislili su novi sistem takmičenja, posle završenog prvog dela prvenstva, na proleće biće formirana nova liga od osam klubova a nju će sačinjavati po dva prvoplasirana tima iz Šumadijsko-raške, Podunavsko- šumadijske, Zapadno-moravske i naše zone, tako će dva šabačke kluba dobiti društvo u imenima: Radnički 1923 (Kragujevac), Apolon 2018 (Kraljevo), Jedinstvo Putevi (Užice), Sloboda (Čačak), RSK (Rabrovo) i Cepelin 026 (Smederevo).

Osvojeni bodovi iz prvog dela se ne prenose, ekipe će dobiti takmičarske brojeve i parove po Bergeru. Na proleće će biti odigrano novih 14 kola. Prvak ove jedinstvene lige nastaviće takmičenje u baražu za prvaka Srbije sa prvacima FS Vojvodine, FS Beograda i FSR Istočne Srbije. Preostalih 14 klubova u sve četiri zone nastaviće takmičenje sa već osvojenim bodovima.