Povodom 100 godina postojanja kluba - Fudbalski turnir „Trofej FK Mačva“
Povodom obeležavanja velikog jubileja - 100 godina postojanja, Omladinska škola FK „Mačva“ ove godine organizuje fudbalski turnir „Trofej FK Mačva“. Na veštačkoj travi klupskog pomoćnog terena od 23. do 25.avgusta na turniru će imati priliku da se po grupama takmiče godišta od 2008. do 2012. Za najuspešnije organizator je pripremio prigodne nagrade, najavljuje koordinator Omladinske škole FK Mačva, Nikola Jelikić.
Kadrovi sa prvog turnira "Trofej FK Mačva"

„Želja nam je da pored naših dečaka u tim godištima, ugostimo i prijatelje iz različitih klubova i škola fudbala u cilju još kvalitetnije saradnje i obostrane koristi. Očekujemo oko 60 ekipa iz različitih gradova, a turnir će poprimiti i zvanje međunarodnog, zbog potvrde dolaska klubova iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Siguran sam da će svi oni otići zadovoljni pre svega gostoprimstvom i boravkom u Šapcu. Ekipa iz Doboja dolazi dan ranije i izrazili su želju da njihova deca taj dan borave kod naših dečaka zbog druženja i naravno da smo sa zadovoljstvom taj predlog i prihvatili. Takođe očekujemo i da će tokom održavanja turnira biti veliki broj gledalaca i da će sve proteći u najboljem redu. Deca, njihova bezbednost, igra i druženje je ono što je plan Omladinske škole, pa sve radimo da to tako i bude. Fudbal i ljubav prema sportu je ono što nas spaja i ja sam siguran da je to ono što i treba da nas vodi.“
Jelikić takođe ističe da će svaka ekipa koja u Šabac dolazi sa strane imati priliku da pogleda glavni teren stadiona Mačve i da se uvere u to da naš klub igra ozbiljnu ulogu na superligaškoj sceni. Pojedini prvotimci šabačkog superligaša takođe će biti na turniru u skladu sa svojim obavezama, pa će tako svi imati priliku da se sa njima druže i fotografišu.
Kadrovi sa prvog turnira "Trofej FK Mačva"

„Takođe se nadamo da će na turir doći i naš predsednik, Ivica Kralj i pored svog zaista zgusnutog rasporeda i obaveza, a poznajući ga verujem da će uspeti da izdvoji vreme i na taj način uveliča naš turnir, jer deca će biti oduševljena što će im se pružiti mogućnost da se upoznaju i druže sa istinskom legendom fudbala“, kaže Jelikić i dodaje da je malo klubova sa ovako dugom tradicijom zbog čega se nada da će ovaj turnir opravdati bar jedan deo veličine koju nosi FK Mačva i da će svi imati veliku želju da se i narednih godina sportski nadmeću Šapčanima.
"Trofej FK Mačva 2019"

Kotizacija za učešće na turniru je 7.000 dinara, a sve detaljne informacije oko prijava i učešća na turniru, klubovi mogu dobiti na broj telefona 065/993-04-10.
pr Ana Acan