Fudbaleri Mačve na Sportskom takmičenju mladih u Ankoni
Sportsko takmičenje mladih u Ankoni, u organizaciji tog italijanskog grada, a uz podršku programa Evropske unije “Erasmus+” večeras je svečano otvoreno, a na ovom takmičenju učestvuju i fudbaleri Mačve sa trenerima Nikolom Jelikićem i Željkom Isailovićem.

Svoj fudbalski talenat pokazaće Aleksa Sarić, Lazar Knežević, Vukašin Šimon, Darko Antonić, Marko Pavlović, Nebojša Nestorović, Mladen Jovanović, Milorad Dimitrić, Velibor Laćarac, Veljko Radanović, Mihailo Lukić, Matija Maksimović, Mihailo Mijailović, Andrej Mišić i Jovan Kladar.

Cilj manifestacije je osnaživanje uloge sporta u socijalnoj inkluziji, socijalizaciji mladih generacija unutar Jadransko-Jonske makro regije, kao I unapređenje saradnje zemalja regije. Šabac je u Ankoni već dva puta imao svoje predstavnike, a ovoga puta reprezentacija našeg grada broji 83 člana delegacije. Šapčani će nastupiti u osam sportskih disciplina: fudbal, rukomet, basket 3×3, odbojka na pesku, vaterpolo, tekvondo, tenis i atletika. Takmičenja su predviđena za sportiste rođene 2003. i 2004. godine, s tim da mogu učestvovati i mlađi.

Svi rezultati i informacije tokom ove sportske manifestacije biće dostupne na sajtu Sportskog saveza grada Šapca - sportsabac.org.rs, kao i na FB stranici – www.facebook.com/SportskiSavezSabac.
pr Ana Acan