Počeo turnir mlađih kategorija „Trofej FK Mačva 2019“
U okviru obeležavanja velikog jubileja - 100 godina postojanja FK „Mačva“, Omladinska škola ove godine organizuje fudbalski turnir „Trofej FK Mačva“. Na veštačkoj travi klupskog pomoćnog terena i na Gradskom stadionu u Šapcu od dana pa sve do 25.avgusta takmičiće se dečaci godišta od 2008. do 2012. Za najuspešnije organizator je pripremio prigodne nagrade.


Koordinator Omladinske škole FK Mačva, Nikola Jelikić siguran je da će svi učesnici turnira poneti dobre utiske iz Šapca. „Tokom ova dva dana igraće se pre svega kvalitetan fudbal, a mi organizatori, treneri i roditelji imaćemo priliku da se družimo, razmenimo iskustva, a gosti iz brojnih škola fudbala u Srbiji i iz Bosne i Hercegovine i ove godine poneće dobre utiske iz Šapca. Imamo nekoliko ekipa iz BiH to su naši dugogodišnji prijatelji, koji su i na ovaj način hteli našu radost da podele povodom jubileja i zahvaljujemo im se što su došli.“

Utakmice svih selekcija FK Mačva beleže veliku posetu Šapčana, pa tako organizatori očekuju da će i ovaj vikend biti praznik fudbala za ljubitelje ovog sporta.

Pojedini prvotimci šabačkog superligaša družili su se sa mladim fudbalskim snagama i fotografisali se sa njima. „Velika je čast biti član FK „Mačva“, ovo je jedna dobra prilika da deca pokažu svoj talenat, ali i da se dobro zabave. Imperativ je da pruže najbolju moguću igru za svoj uzrast, kao i da družeći se sa svojim vršnjacima iz drugih klubova pokušaju i da ostvare dobar rezultat“, kaže prvotimac Branislav Marković.

Predstavnik Škole fudbala „Rudanka“ iz Doboja, Nebojša Kuzmić istakao je da su u Šapcu česti gosti i kod drugih ekipa, ali i Šapčani često uzvrate posete. „Ovo su dečji turniri gde nam rezultati nisu na prvom mestu. Došli smo da se družimo, da dečaci upoznaju nove drugare, da se upoznaju sa radom Mačvine škole. Uvek smo lepo dočekani i nadamo se da ćemo prijateljstvo negovati još mnogo godina.“

Ovakvi turniri su prava prilika i da sportski radnici razmene svoja iskustva u vođenju školi fudbala i radu sa različim uzrastima. Prijateljstva i poznanstva koja se sklope na ovaj način, održavaju se tokom cele godine, što je još jedna potvrda da fudbal spaja i ujedinjuje ljude, jer sport ne poznaje granice.
pr Ana Acan